Activitati extrascolare incepand cu varsta de sapte ani

Activitati-extra-scolare-incepand

Cum deseori un copil are nevoie si de activitati extrascolare, nu doar de mersul la scoala, parintii sunt pusi in fata unei intrebari: „La ce sa-mi dau copilul?”. Aceste activitati se aleg de multe ori in functie de programul liber, de apropierea de scoala si de preferintele celui mic. Iata cateva activitati prielnice scolarilor de peste sapte ani:

  1. In diversitatea lor, sporturile pot fi pe placul oricarui copil, chiar daca el este etichetat drept lenes sau fara sa vrea sa ia parte la jocuri active. Aici pot intra sporturi de echipa precum fotbal sau baschet, sporturi individuale precum inotul, gimnastica sau artele martiale. Orice copil poate beneficia de pe urma practicarii unui sport, dezvoltandu-i atat aptitudinile fizice, cat si cele intelectuale.
  2. Mersul la muzee sau la alte institutii culturale poate fi un alt mod placut de a petrecere timpul, imbinand utilul cu placutul. Nu doar ca cei mici au de multe ori intrari gratuite sau cu pret redus la muzee, ci si vor invata lucruri din domenii diverse intr-un cadru informal. Muzeele de istorie, geografie, arta sau cele tematice precum muzeul CFR, al Pompierilor sau al Aviatiei isi au deschise portile cu un program de vizitare lejer, preturi accesibile si distractie garantata.
  3. Un instrument muzical poate fi o alta activitate extrascolara pe gustul copilului tau. Canto, vioara, pian, fluier, tobe, chitara si asa mai departe – toate acestea presupun beneficii cognitive. Muzica reprezinta un antrenament excelent pentru creier, dar si o sursa de distractie si amuzament pentru cei mici.

Totusi, cu toate beneficiile acestor activitati extrascolare, nu trebuie uitat faptul ca cei mici au nevoie de timp si pentru a se juca liber, fara constrangeri din partea adultilor. Un program prea incarcat cu activitati extrascolare nu va duce decat la oboseala si extenuare, astfel ca programul saptamanal al unui copil trebuie gandit cu atentie.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *