Activitati pentru zboruri de lunga durata

Activitati pentru zboruri de lunga durata: cum sa fii o mamica pregatita?

Oricat am incerca sa evitam sau sa amanam momentul, nu scapam de necesitatea unui zbor de lunga durata. Daca adaugam in ecuatie si un copil, atunci avem reteta perfecta pentru un stres de zile mari! Pe langa obisnuitele verificari de acte, de bagaje sau timpul petrecut in aeroporturi cu mancare la suprapret, ce facem cu un copil mic in astfel de situatii?In primul rand, explica-i de la inceput la ce sa se astepte: s-ar putea sa-l doara urechile cand avionul decoleaza sau aterizeaza de la schimbarea de presiune, trebuie sa stea cu centura de siguranta pusa cand este necesar, avionul este un spatiu limitat in care sunt oameni pe care trebuie sa ii respectam. Explica-i si ce fac insotitorii de zbor si reaminteste-i ca va fi o experienta noua, diferita de alte mijloace de transport cu care este obisnuit.

Cumpara-i o jucarie noua, pe care sa i-o dai doar dupa ce ati decolat! Nu trebuie sa fie ceva scump sau sofisticat, ci ceva nou, cat sa ii distragi atentia. Alege ceva ce se „descopera”, poate un puzzle 3D sau altceva ce l-ar putea tine ocupat pana se produc schimbari de stare, de exemplu se aduce mancarea, bautura sau urmeaza aterizarea.

Cartile de colorat sunt o activitate „linistita” care nu necesita un partener si nici nu sunt deranjante pentru vecin. Daca ai noroc, poate gasesti o carte cu ilustratii din tara in care veti ateriza, familiarizandu-l pe cel mic cu ce va urma.

Fa-ti copilul sa vorbeasca si roaga-l sa reinterpreteze povesti arhicunoscute cu persoane din familia voastra. De exemplu, cum ar fi daca actiunea din Alba ca zapada s-ar petrece la voi in familie? Cine ar fi mama vitrega si cine piticii? Cum ar evolua lucrurile? In felul asta nu stimulezi doar creativitatea celui mic, ci ajungi si sa ii cunosti parerile despre familia lui!

Cum ar fi un joc de carti pe masuta din fata? Macao, Razboi sau Popa prostul te asteapta sa le joci! Daca va plictisiti de jocul de carti, puteti incerca sa faceti un castel din carti cat mai inalt.

In ultima instanta, tableta oferita de majoritatea companiilor care fac zboruri de lunga durata ar trebui sa fie suficienta pentru a-l tine ocupat. Ai de ales intre filme sau desene animate, dar si jocuri pentru unul sau doi jucatori.

Nu uita sa-l mai iei insa din fata ecranelor!

Zbor placut!

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *