Cinci activitati de facut in casa cand vine toamna

Toamna bate-n geam deja, vremea s-a inasprit, iar copilul tau e la fel de energic ca intotdeauna! Ce faci, insa, cand norii s-au adunat si da sa ploua, iar parcul nu mai e o optiune valabila de petrecut timpul? Ii gasesti ceva de facut prin casa! Iata cinci activitati de facut in casa cand vine toamna:

  1. Pe drumul de intoarcere spre casa roaga-l sa adune cele mai frumoase frunze pe care le poate gasi. Provoaca-l sa gaseasca anumite culori, forme sau marimi. Scotoceste prin sertare dupa o ata mai groasa. Este timpul ghirlandelor si al diferitelor obiecte decorative! Lasa-i niste acuarele si curand vei observa un artist cu norma intreaga!
  1. Ia o rola de hartie creponata si niste scotch si lasati copilul sa creeze un labirint cu raze laser! Pentru asta ar fi ideal un hol mai lung, dar orice camera poate fi transformata intr-o misiune de spioni! Pentru un plus de aventura inchide lumina si din spion copilul tau se va transforma intr-un ninja bine pregatit de explorat!
  1. Arta impaturirii hartiei – origami – este potrivita pentru orice neastamparat care are tot timpul mainile ocupate. Poti sa cumperi din supermarketuri hartie speciala colorata sau sa o faci tu, dintr-o hartie normala de A4, avand grija sa tai un patrat perfect. Foitele pentru notite de birou merg perfect, iar pe youtube gasesti zeci de modele usoare si distractice! Ce zici de un cocor sau de o barcuta?
  1. Fortareata dintre perne este, asa cum probabil intuiesti, cel mai placut mod de a da asternuturile jos din pat! Cu putina imaginatie si o pauza de la ordinea de peste zi poti construi un cort, un palat sau o casuta din perne, cearsafuri sau alte paturi. Nu uita nici lanternele sau o alta sursa de lumina.
  1. Treasure hunt! Un fel de ascunde si apoi gaseste, treasure hunt presupune sa lasi indicii bine plasate prin diferite incaperi pentru copilul tau. Misiunea lui este sa le caute, sa le puna cap la cap sau sa descifreze mesajul ascuns de indiciu pana gaseste comoara pierduta. Poti transforma aceasta aventura intr-una tematica. De exemplu, poate fi vorba despre comoara piratilor, treasure hunt pe stilul lui Superman sau in cautarea micii sirene.

Nu uita sa iei cu tine spiritul creativ si buna dispozitie!

Your email address will not be published. Required fields are marked *