Explorari urbane si rurale din zona Bucurestiului pentru vacanta de Paste

cum petreci timp de calitate alaturi de puiul tau

Vacanta de Paste se apropie si nerabdatori sa iesim la aer si la soare – caci anul acesta, in saptamana mare, avem noroc de temperaturi bune si cer senin, cautam sa iesim cu cei mici in natura. Chiar daca am decis sa petrecem sarbatorile de Paste in Bucuresti, nu inseamna ca nu avem ocazia sa le petrecem in natura, caci dupa cum bine stim, Bucurestiului nu-i lipsesc zonele verzi si nici locuri de incarcatura spirituala si culturala. Daca ati ramas in pana de idei si ati vizitat deja Gradina zoologica, botanica, Muzeul Antipa, Oraselul Copiilor etc, va propunem si alte locuri potrivite pentru toti membrii familiei, ca doar vacanta de Paste ne-o petrecem uniti in familie:

Edeland

Situat in Balotesti, la 20 de minute distanta de Bucuresti, Edenland este locatia on top cand vine vorba de aventura in natura alaturi de cei mici. Edenland este locul care ne aminteste de povesti cu Peter Pan, unde cu totii putem fi copii din nou, indiferent de varsta din buletin. Pe langa oportunitatile de distractie destinate celor mici, puteti sa va bucurati impreuna de casutele din copaci si de ’’Ferma animalelor’’, unde camilele albe cu doua cocoase, caprele, renii, caprioarele si paunii imbogatesc cadrul natural al locului.

Gradina Vlahiia

Daca va doriti o saptamana petrecuta in tihna, intr-un loc de poveste, experimentand traiul simplu de la tara, Gradina Vlahiia este ideala pentru intreaga familie. Locul se afla in Satul Snagov si pastreaza un aer primitor traditional-maramuresean, insa este dotat cu toate utilitatile unei vieti moderne. Ca parte integrata a gradinii veti putea vizita Muzeul icoanei, o colectie impresionanta de icoane vechi din tara si din afara, adapostita chiar in bisericuta Gradinii Vlahiia. De asemenea, locul mai cuprinde si Muzeul Taranului, Ferma Animalelor si programe de vizitare a imprejurimilor pe uscat, cu trasura, caruta sau barca. Iar pentru cei mici exista un spatiu special amenajat, cu multa verdeata si animalute. Copiii vor putea asista si participa la activitati gospodaresti precum hranirea, tesalatul, potcovirea animalelor, ingrijirea si culesul zarzavaturilor, calaritul poneilor etc.

Manastirea Comana

In drumul spre Giurgiu, in satul Comana, se afla unul dintre cele mai vechi lacasuri monahale care dateaza din 1588 – Manastirea Comana. Este un loc plin de legende si istorie unde se crede ca ar fi fost inmormantat domnitorul Vlad Tepes. In incinta manastirii se afla si un mausoleu, foisorul Cantacuzino, un muzeu cu pietrele funerare ale voievozilor, iar in sat se mai afla si vestita fantana cu nuc, unde se crede ca a fost prins si ucis Vlad Tepes.

Delta din Bucuresti

Este vorba despre Parcul Natural Vacaresti, botezat si ’’Delta dintre blocuri’’. Aflat la 30 de minute de mers pe jos din centrul Bucurestiului, cu o suprafata de 189 ha, cuprins intre Calea Vacaresti, Soseaua Olteniței, Soseaua Vitan-Barzești și Splaiul Dambovitei, lacul Vacaresti este un parc urban neimblanzit, o oaza verde de liniste care adaposteste cel mai complex ecosistem din Romania. Copiii pot admira diferite specii de pasari: rate salbatice, cormorani, starci, egrete, pescarusi, lebede, specii protejate de animale acvatice: vidre, testoase sau broaste buhai de balta cu burta rosie, dar si o vegetatie specifica zonelor umede: salcii, frasini, ulmi, pomi fructiferi si arbusti pitici (maces, soc, mur, paducel).

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *