Calatoria cu avionul si un copil mic

Calatoria cu avionul si un copil mic e cu siguranta o provocare. Daca esti nevoita sau daca v-ati planificat o vacanta, inarmeaza-te cu rabdare, gandeste-te la destinatie si citeste sfaturile de mai jos pentru a trece cu brio cele cateva ore de zbor.

Calatoria cu avionul si un copil mic e cu siguranta o provocare. Daca esti nevoita sau daca v-ati planificat o vacanta, inarmeaza-te cu rabdare, gandeste-te la destinatie si citeste sfaturile de mai jos pentru a trece cu brio cele cateva ore de zbor.

Informeaza-te

Cand alegi biletele pentru zbor cauta si citeste de regulile pe care le impune linia aeriana aleasa pentru calatoria copiilor sub 2 ani de zile. Majoritatea liniilor aeriene permit calatoria in brate cu un copil sub doi ani de zile. De asemenea exista “scaune pentru avion”, airline bassinets, echivalentul scaunelor de masina pentru copii, care se monteaza pe spatarul scaunului din fata ta.

Fii atenta la bagajul de mana

Fa o lista cu tot ce vei avea nevoie si apoi redu-o la essential. Desigur ca atunci cand ai un copil mic cu tine, nu vei avea un bagaj de mana usor, dar daca il incarci prea mult, vei pierde mult timp cautand si cotrobaind prin el.

Foarte important este sa te informezi de restrictiile de lichid, fiind atenta la regulile impuse de aeroport.

Alege-ti locurile

Daca check-in-ul iti permite, alege in acel moment. Poate nu la geam, ci in partea dinspre culoar, pentru a te deplasa usor cand vrei sa mergi la toaleta cu cel mic.

Imbarca-te la final

Vei scuti cateva minute bune de stat in plus cu cel mic in avion. Odata ce ai intrat in avion, esti legata de scaunul de avion. Daca astepti, pe culoar, inca te poti plimba cu bebe in brate.

Alege imbracaminte comoda

Atat pentru tine, cat mai ales pentru cel mic. Sa fie usor de schimbat/scos/eliberat. Renunta la accesorii inutile – curele, bretele etc. Ah, si in bagajul de mana, pune un tricou de schimb si pentru tine.

Jucariile te salveaza

Si tableta cu desene animate sau un mp3 cu povesti. Copiii se plictisesc repede, trebuie sa fii inarmata cu entertainment pentru ei.

Nu uita de wrap

Sau de un portbebe care te va ajuta sa te deplasezi cu piticul prin aeroport si portile de check-in.

Fara medicamente inutile

S-ar putea sa primesti sfatul de a oferi copilului ceva care sa-l ajute sa fie linistit in timpul zborului. Nu este recomandat sa oferi niciun fel de medicatie unui copil sanatos, nu ai de ce.

Of, urechiusele

Asa cum noi, adultii, resimtim schimbarea de presiune atmosferica, la fel se va intampla cu cel mic. Poti ameliora senzatia cu ajutorul unei suzete sau hranindu-l.

Nu te stresa

Da, puiul va plange. Da, pasagerii, unii dintre ei, se vor uita urat. Dar daca tu esti stresata, ii transmiti aceasta stare copilului si il poti agita mai tare. Respira, in cateva ore ajungeti la destinatie 🙂

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *