Jocuri si activitati de interior pentru parinti si copii

jocuri si activitati de interior pentru copii si parinti

Jocuri si activitati de interior pentru parinti si copii

Acum, cand trebuie sa stam in casa mai mult alaturi de cei mici, realizam cat de dificil este sa le mai captam atentia cu ceva, mai ales cand sunt inconjurati de clasicele jocuri de puzzle, jucarii si alte jocuri digitale pe care le-au tot experimentat. Si cum nu vrem sa parem niste parinti plictisitori, ne oferim sa participam si noi la activitatile lor.

Pe vremea copilariei noastre, chiar daca nu aveam acces la jocuri digitale si la varietatea din ziua de azi, tot gaseam activitati distractive care sa-i implice pe toti copiii, dar si pe adulti. Cum masurile privind inchiderea scolilor si gradinitelor au fost luate, suntem nevoiti sa gasim solutii care sa-i ajute pe cei mici sa-si consume energia si sa le dezvolte aptitudinile creative si intelectuale in interiorul locuintei.

Ca sa fim si noi, parintii, implicati in jocurile lor, haideti sa ne reamintim vremurile copilariei si sa le fim parteneri de joaca. Iata ce am putea sa-i invatam:

ELASTICUL

Cand eram mici si ne trezeam cu vreo raceala, pojar sau varsat, ne contaminam toti copiii din familie si eram nevoiti sa stam in casa. Unul dintre jocurile preferate, mai ales ale fetelor, era Elasticul. In vreme de izolare si ca o alternativa la exercitiile fizice, saritul elasticului poate fi o activitate numai buna pentru mamici.

BABA OARBA

Un joc in care unul dintre participanti – cel care se pune – trebuie sa-i gaseasca pe ceilalti legat la ochi si bazandu-se doar pe auz, miros si pipait.

ASCUNSA

…prin casa, mai ales daca locuinta este mare, poate fi foarte super distractiva.

FLORI, FETE, FILME SAU BAIETI

In felul aceasta putem afla lucruri interesante legate de gusturile si cunostintele celor mici.

ADEVAR SAU PROVOCARE Un joc care ii invata pe cei mici sa spuna adevarul, chiar daca uneori este incomod si de asemenea sa ii provoace sa faca lucruri pe care altii i le cer. Aici le putem testa limitele celor mici si chiar sa aflam cat de deschisi pot fi la a face ce spun altii sa faca.

TOMAPAN (Tari, Orase, Mari, Ape, Plante, Animale, Nume) Cu ajutorul acestui joc testam cultura generala a celor mici, dar si a noastra.

VALIZA Alegem o litera din alfabet si scriem individual cate obiecte care incep cu acea litera pot incapea intr-o valiza.

FAZAN Joc ce implica si dezvolta vocabularul.

MIMA Cu ajutorul mimicii putem afla ce aptitudini actoricesti au cei mici si cum reusesc sa redea caracteristicile unui obiect sau fenomen fara a se folosi de cuvinte.

JOCURI DE CARTI (MACAO, RAZBOI, SEPTICA, TROMBON)

Your email address will not be published. Required fields are marked *