Anca Lungu: Uit care mi-e varsta cand ma joc cu puiul meu

Anca Lungu, Printesa polonic, food blogger, prezentatoare TV, dar, mai ales, mamica obisnuita cu multitasking-ul, ca mai toate cititoarele Smartparent.

Ti-am pregatit un interviu fulger, cu intrebari despre tine, fetita ta, Natalia, si, neaparat, retetele tale favorite. Sa incepem!

Primele zile cu Natalia in viata mea au fost: pline de emotii!

Am trecut mai usor de etapa diversificarii cu ajutorul: cunostintelor pe care le-am dobandit in timpul sarcinii, citind foarte mult.

Anca Lungu 4

O reteta draga mie, pe care o impartasesc cititoarelor Smartparent este: reteta de cornulete cu magiun, asa cum o pregatea bunica Adriana.

Ingrediente:

– 200g unt la temperatura camerei

– 100g smantana sau iaurt

– un ou

– 8 linguri de zahar pudra

– 450g faină cernuta

– o lingura de praf de copt

– jumătate de lingurita de sare

– 100g de magiun

Frecati bine de tot untul cu 4 linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi treptat faina, sarea si praful de copt. Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul intr-un strat subţire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel încat sa obtineti cornulete.

Aşezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

O reteta draga Nataliei, cu succes garantat este: briose cu morcovi, cu mentiunea ca ei ii indulcesc briosele cu suc de mere, nu cu zahar.

Ingrediente:

– 150 ml ulei vegetal

– 180 g zahar brun

– 2 oua ecologice

– 250 g morcov ras

– 80 g miez de nuca macinat

– 220 g faina

– 20 g praf de copt

– o lingura scortisoara macinata

– 20 g de caise uscate taiate marunt

– 20 g miez de nuca macinat pentru decor

Crema de branza cu lamaie:

– 180 g mascarpone

– 60 g unt moale

– coaja rasa de la doua lamai

– 150 g zahar pudra

Incingeti cuptorul la 180 de grade si pregatiti o tava speciala pentru briose, cu adancituri. in fiecare adancitura asezati cate o hartiuta pentru briose. intr-un vas bateti ouale cu uleiul si zaharul brun cu ajutorul unui mixer electric pana obtineti o consistenta cremoasa si lipicioasa. Adaugati morcovul ras, miezul de nuca, faina, praful de copt si scortisoara. Puneti amestecul obtinut in hartiutele pregatite pentru briose si bagati tava la cuptor pentru 20 de minute. intre timp faceti crema de branza amestecand bine untul moale cu mascarpone si coaja rasa de lamaie. Treptat adaugati si zaharul pudra.

Scoateti briosele de la cuptor si asteptati sa se raceasca. intr-un sprit de cofetar puneti crema de branza si ornati fiecare briosa in parte. Presarati-le apoi cu caise uscate si miez de nuca macinat.

Ma relaxez atunci cand: uit care mi-e varsta si ma joc ca un copil cu puiul meu.

Anca Lungu 3

Mie si Nataliei ne place cel mai mult sa: cantam si dansam impreuna.

Reteta unei cine romantice, dar accesibile, este: gatitul cu multa dragoste.

Ma simt frumoasa atunci cand: sotul meu ma priveste cum numai el o face.

Niciodata nu merg la culcare: inainte sa o adorm pe Natalia la sanul meu.

In vacanta de Craciun mi-a placut sa: vizitez una dintre manastirile mele preferate din Bucovina, Manastirea Dragomirna.

Anca Lungu 2

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *