Bebe mananca suficient?

Oricat de mult te-ai pregati pentru venirea pe lume a copilului tau, nimic nu iti poate raspunde tuturor nelamuririlor si intrebarilor pe care le ai. Una dintre cele mai frecvente griji pe care le are un proaspat parinte este daca bebe mananca suficient. Cum fiecare copil este unic, nu trebuie sa te ingrijorezi din start daca nu intruneste anumite limite, dar tine cont de un ghid de baza in ceea ce priveste alimentatia unui bebelus:

Pana la doua luni, bebelusii trebuie sa manance de 8-12 ori pe zi, adica o data la 2-3 ore. Bebelusii hraniti la san pot manca insa o data la 1.5 ore, de pana la 15 ori pe zi. Daca cel mic nu se trezeste in timpul noptii sa manance, ai grija sa il trezesti tu pentru a manca regulat. Un bebelus petrece aproximativ 10-20 de minute la san, dar daca sta mai mult ar putea sa o faca pentru confort emotional.

Dupa doua luni, bebelusii mananca de obicei o data la 3-4 ore, cate 100-150 de mililitri de lapte, pentru ca pe la sase luni sa aiba pauze mai mari intre alaptari si sa consume pana la 200-250 de mililitri.

De obicei, un bebe satul se va retrage de la san sau de la biberonul sau de la sine. Mai poate adormi in timpul alaptarii, sa isi miste capul sau sa isi tina gura inchisa. Numarul scutecelor schimbate poate ajunge si la zece intr-o singura zi. Nu uita sa verifici si starea micutului tau, caci un bebelus care mananca suficient va fi fericit, activ si alert.

Consulta un medic pediatru daca observi urina inchina la culoare in pampers, daca bebelusul prefera sa doarma tot timpul decat sa manance, daca se revolta impotriva alaptarii sau pare deranjat dupa masa.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *