Cat de des ar trebui sa manance un copil fastfood?

Uneori, mersul la fastfood pare optiunea cea mai potrivita – o mancare ieftina, pe care o iei in cateva minute, cat de cat satioasa, dar mai ales foarte gustoasa pentru copil! Daca mai adaugam in ecuatie si jucaria colorata pe care o primeste copilul la meniu, atunci avem reteta perfecta pentru o masa in oras.

Totusi, aceste vizite trebuie tratate ca pe evenimente mai degraba rare decat ca pe o obisnuinta. Mancarea nesanatoasa, congelata, plina de aditivi si calorii reprezinta doar cateva dintre motivele pentru care mersul la fastfood nu ar trebui sa fie ceva regulat.

Totusi, nu ii poti interzice copilului sa nu mearga deloc – va gasi o cale oricum! Fie ca o va face pe la spatele tau, va merge cu prietenii prima oara sau chiar va lua de la altcineva, oricum va gasi o cale sa guste fructul oprit. De aceea, mai bine il obisnuiesti cu ideea ca desi fastfoodul nu reprezinta o alegere sanatoasa, poate merge uneori odata cu ocazii speciale. Aici vorbim de zilele altor prieteni care isi sarbatoresc ziua acolo, sarbatorirea reusitei unui examen sau alte evenimente.

Atata timp cat copilul tau intelege ca moderatia este cheia pentru un regim alimentar sanatos, nu va cadea prada tentatiilor pe care le ofera fastfoodul.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *