Retete delicioase cu dovleac

Retete delicioase cu dovleac: toamna unul dintre cele mai indragite alimente este dovleacul, cunoscut pentru proprietatile lui benefice sanatatii.

Dovleacul este bogat in beta-caroten, fibre, fitosteroli necesari reducerii colesterolului, potasiu pentru mentinerea tensiunii arteriale normale, magneziu pentru inima si oase, dar si multe alte vitamine. In functie de soi si preferinte, el poate fi gatit in multe feluri: crud, copt, fiert, in placinte/tarte, salate, supe, dar si shakeuri.

  1. Risotto cu dovlecel

Adaptand faimoasa reteta italieneasca poti obtine o mancare rapida, facuta in mai putin de o ora, care va fi pe placul tuturor celor din casa. Taie un dovlecel mic in cubulete si caleste-l in doua linguri de unt alaturi de o ceapa alba mica, taiata fin. Adauga orezul dupa ce dovleacul devine sticlos si adauga apoi supa de pui sau apa la un foc mediu spre mare, pana in 20 de minute. Amesteca des pentru a nu se lipi orezul de cratita. La final poti lua cratita de pe foc si sa ii adaugi unt, parmesan sau gorgonzola pentru un gust de savoare. Veti avea un preparat gustor, cremos si sanatos

  1. Briose dulci

Pentru 12 briose ai nevoie de doua oua, o cana de zahar, o cana-doua de dovleac copt, una de

faina, 2 lingurite de praf de copt, o lingurita de schortisoara, cateva linguri de ulei si esenta de vanilie. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade, iar intr-un bol amesteca ouale cu zaharul, adauga dovleacul pasat, uleiul, vanilia pana cand se omogenizeaza. Ultimele sunt faina, praful de copt si scortisoara. Toarna compozitia in forme si lasa cuptorul pentru jumatate de ora.

  1. Terciul de ovaz cu dovleac.

Este recomandat dupa varsta de 8 luni si ai nevoie de: 300 de grame de

dovleac, 200 de grame de fulgi de ovaz, 50 de grame de unt, 1 cana cu lapte, jumatate de lingurita din: scortisoara, nucosara, esenta de vanilie. Curata si taie dovleacul in cuburi mici si fierbe-l in apa cat sa il acopere, iar fulgii de ovaz pune-i in lapte. Pune dovleacul peste fulgii de ovaz, adauga untul si mirodeniile. Paseaza totul intr-un blender si o masa delicioasa este gata imediat.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *