Sos de rosii cu legume

Sos de rosii cu legume pentru copii incepand cu varsta de 1 ani.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 75 g morcov taiat felii
  • 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete
  • 100 g dovlecel taiat cubulete
  • 25 g unt
  • 1/2 praz taiat rondele
  • 75 g ciuperci champignon tocate
  • 3 rosii decojite si fara seminte
  • 400 ml pasta de rosii
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • un praf de zahar
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 50 g branza mascarpone
  • 250 g paste la alegere

Preparare

  • Caleste ceapa si usturoiul in ulei, pana se inmoaie (aproximativ 2 min).
  • Pune morcovii si caleste timp de patru minute.
  • Adauga piperul rosu si dovlecelul si gateste pana incep sa se inmoaie, 2-3 minute.
  • Pune untul, prazul si ciupercile si tine pe foc 5 minute.
  • Adauga rosiile, pasta de rosii, busuiocul, patrunjelul, zaharul, sarea si piperul.
  • Lasa sa fiarba acoperit timp de 15 minute.
  • Mixeaza compozitia intr-un blender.
  • Trece printr-o sita si amesteca cu branza mascarpone.
  • Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet si amesteca cu sosul obtinut.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *