Concurs! Diversificarea alimentelor: 7 sfaturi practice

Diversificarea alimentelor este o piatra de incercare pentru orice mamica. Multe intrebari si nelinisti insotesc primele piureuri si supite pentru cel mic.

Diversificarea alimentelor este o piatra de incercare pentru orice mamica. Multe intrebari si nelinisti insotesc primele piureuri si supite pentru cel mic.

  1. Asculta sfatul medicului pediatru

Cele mai importante sfaturi legate de diversificare le vei primi de la medicul pediatru. Asculta tot ceea ce iti explica acesta si pune-i toate intrebările tale, astfel vei fi pregatita pentru momentul in care vei incepe diversificarea alimentelor.

  1. Momentul oportun

Organizația Mondiala a Sanatatii recomanda introducerea alimentelor solide dupa varsta de 6 luni. Este foarte important ca cel mic sa-si poata sustine capul in pozitie dreapta si sa poata misca cu ajutorul limbii și a buzelor mancarea in gurita.

  1. Ordinea contează

Începe cu piureuri de fructe (mar, para, avocado, piersica), legume (cartof, pastarnac, morcov, patrunjel), orez, tapioca si carne de pui. Retetele gustoase si usoare, pe varste, gasesti aici.

De asemenea, pana la 12 luni, vei alterna hrana solida cu laptele formula sau laptele matern. Incepe prin inlocuirea unei singure mese cu alimentatie solide, pentru ca treptat sa cresti numarul acestora.

  1. Cantitatea potrivită

Una dintre cele mai frecvente intrebari ale unei mamici este: “oare puiul meu a mancat suficient?” Ai incredere in ce iti transmite cel mic: daca nu mai deschide gurita, daca se lasa pe spate in scaun, daca intoarce capul cand vii cu inca o lingurita, atunci bebelusul tau e satul.

  1. Mobilier adecvat

In aceasta aventura iti va fi de ajutor un scaun inalt, cu o mica masuta in fata, speciala pentru bebelusi. De asemenea, ai neaparat nevoie de lingurite si vesela de plastic, pentru a proteja gingiile sensibile ale copiilor. Poti alege hainute de “unica folosinta” speciale pentru mesele celor mici si e bine sa fii inarmata cu hartie si mop pentru tot ce va ajunge pe langa cel mic.

  1. Instrumentul potrivit

Bebelusii nu au cum sa isi mestece hrana. Este foarte important ca tot ceea ce ii oferi sa fie foarte bine pasat si mare grija la inlaturarea cojilor si a semintelor. Ca sa prepari hrana rapid si sigur, un instrument foarte eficient este, ai ghicit, blenderul.

  1. Multă răbdare

Cand incepi diversificarea alimentelor, vei avea atat tu, cat si cel mic, nevoie de o perioada de acomodare. Poate cel mic nu va accepta toate gusturile noi cu usurinta, asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare si perseverenta. Nu uita ca diversificarea alimentelor este felul in care fiecare copil isi dezvolta si antreneaza papilele gustative.

Draga mamico,

Pentru ca am stabilit deja ca hrana cea mai potrivita pentru momentul introducerii alementelor solide in alimentatia se realizeaza cu ajutorul unui blender, te invitam la un super concurs!

Scrie-ne intr-un comentariu la acest articol o reteta incercata de tine si care a avut succes cu bebelusul tau si poti castiga un aparat de gatit cu aburi si blender Philips Avent oferit de EvoMag.

blender Philips Avent

Cu aparatul de gatit cu aburi si blender Philips Avent poti pregati usor hrana sanatoasa pentru bebelusi, preparata in casa: prepara mai intai fructele, legumele, pestele sau carnea, apoi ridica si rastoarna vasul pentru a amesteca, fara a fi nevoie sa transferi alimentele.

Desemnam castigatoarea prin tragere la sorti in data de 23 noiembrie 2015.

Dragi mamici,
Prin intermediul site-ului random.org am desemnat castigatoarea concursului: Mihaela Zavragiu!
Va multumim pentru participare si pentru retele delicioase transmise 🙂

Comentarii “Concurs! Diversificarea alimentelor: 7 sfaturi practice”

  1. Conopida cu branza si ou la cuptor (8l)
    Cateva bucati de conopida, branza de vaci, un galbenus de ou, 3-4 linguri iaurt, unt fara sare. Vasul se unge cu putin unt. Se aseaza bucatelele de conopida cu cateva bobite de unt printre ele. Se prepara branza din 500 ml lapte si se amesteca cu galbenusul de ou si iaurtul, apoi se toarna peste conopida.
    Se dau la cuptor la foc moderat.

    1. Noi inca suntem mici.Încă nu am pregătit pt bebe Ayan nici o rețetă pentru ca pe 23 noiembrie implinim 4 luni ,deci ne pregatim cu tot ce este necesar pentru a incepe diversificarea. Pentru aceasta ne innarmam cu multa răbdare si bucurie pt a incerca cat mai multe retete gustoase cu care sa pregatim papa bun pt a creste un bebe sănătos.

  2. Bebita meu are acum un anisor iar mâncarea ei preferată este supa crema de legume.
    Reteta: Se fierb o ceapă mica, un morcov, un pastarnac, un pic de dovlecel, un pic de telina, un pic de brocoli, un cartof dulce mai mic si un cartof normal… cam tot ce găsim prin casa in materie de legume. Dupa ce au fiert se mixeaza cu un pic de unt iar când o papa adăugăm smantana sau iaurt.

  3. Paste cu sos alb si broccoli
    Sos: 2 linguri smantana ,2 linguri lapte,cas ras….se amesteca impreuna.
    In tigaie am pus cativa stropi de ulei de masline ,pastele fierte ,sosul si broccoli fiert …potrivit cu sare( daca se doareste)

    Aceasta reteta simpla ma salvat de multe ori cand am fost in criza de timp iar piticu care e destul de selectiv a mancat de fiecare data ( mai ales singurel)

  4. Mar copt cu orez
    Se Coace merele in coaja la cuptor, timp de 30 de minute sau pana cand devin moi. Separat, spala orezul si fierbe-l in apa, pana cand se inmoaie. Decojeste merele si pune pulpa intr-un bol, apoi adauga orezul peste fruct si paseaza totul cu furculita, pana obtii un piure.

  5. Piure de mei cu banane si mere de la 6-8 luni
    Se fierb 3 linguri de mei cu o cana de apa la foc mediu aproximativ 15 min pana cand bobitele de mei se umfla si compozitia devine ca o pasta. Dupa ce meiul fierbe, se pune in blender impreuna cu 1/2 de mar curatat de coaja si seminte si o banana.

  6. Luchi adora sa manance Piure de orez cu duvleac.
    Ingrediente: 3 linguri de orez integral si 150g dovleac.
    Mod de preparare:
    Pui apa la fiert. Cand da in clocit adaugi dovleacul ras (pe razatoarea mare) apoi orezul (clatit in mai multe ape pentru a indeparta amidonul) si lasi sa fiarba la foc mic. Cand orezul s-a inmuiat, inseamna ca este gata. Pun amestecul in blender pana obtin un piure omogen si asta este tot.

  7. Buna ziua! Mancarica preferata a buburuzei mele de 1 anisor este acum orezul cu carnita de curcan si legume,multe legume din care nu lipsesc cartoful dulce,ceapa si usturoiul. Pe langa acestea punem morcov, dovlecel,fasole pastai,naut,soia,cartof alb,conopida,stevie,spanac….cam ce avem☺ folosesc orez natur pe care il adora si pt deserturi.Mai nou punem o lingurita de unt dupa ce s.au fiert toate ingredientele si…la blenduit cu ele. Mananca si 350g cateodata????

  8. Soufle de mere
    Ingrediente:
    2 mere mici, 1 galbenus, 1 albus batut spuma, 1 lingura pesmet/gris, 1 lingurita unt, scortisoara.
    Amestecati merele rase cu pesmetul, galbenusul si scortisoara.
    Incorporati albusul batut spuma si puneti intr-un vas termorezistent.
    Inainte de a baga la cuptor, puneti lingurita de unt deasupra compozitiei.
    Lasati la cuptor pana se rumeneste deasupra.
    Un deliciu pentru fetita mea de 1a3l.

  9. Preferatul nostru pentru că este și în sezon
    -jumătate de dovleac plăcintar,

    -2 linguri pastă de curmale
    – câteva linguri de lapte (poate fi lapte vegetal),

    – 1 ou,

    -extract de vanilie,

    – 1/2 linguriţă de scorţişoară.
    Dovleacul se curăță şi se taie bucăţele care se pune ori la cuptor ori la abur până se înmoaie. În blender se pun bucăţile de dovleac şi se pasează, se adaugă îndulcitorul, laptele, oul, vanilia şi scorţişoara, după care se pun pe foc mic amestecându-se bine toate ingredientele. Se ia de pe foc și se modelează aluatul obținut în forme mici, ovale, care se pun în formele de brioşe, pentru copt. Se țin în cuptorul fierbinte, timp de 10 minute.
    O bunătate!

  10. Nu este chiar o reteta, insa imi amintesc in ce pana de idei eram si ce succes a avut: Paste integrale cu dovleac ras, calit in unt sau ulei masline, nuci si seminte chia. 🙂

  11. Bună, micul dejun al lui Razvan pe care il mananca cu plăcere este:
    Terci de ovăz
    – o mana de fulgi de ovaz se fierbe cu lapte pana ce ovazul absoarbe tot laptele, apoi se mai aduga putin lapte si se amesteca bine, pana ce bobul de ovaz devine moale formand un terci. Peste el adaug felii de banane/stafide/fructe uscate/scorțișoară. (un anisor imediat)
    🙂

  12. Tarta cu dovlecei si telemea
    500g de dovlecei (2 dovlecei aprox.)
    1 morcov
    130g de făină albă
    250g branza telemea
    5 ouă
    o ceapă tocata marunt
    60ml ulei de floarea soarelui
    o lingurita de praf de copt
    Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o tava la cuptor. Optional se poate pune si hartie de copt. Ies cam 8 portii. Nu necesita mult timp. Este gata destul de repede si se mananca si mai repede! :))

  13. Supita :
    -morcov
    -cartof
    -postarnac
    -dovlecei
    -3 picături ulei de măsline
    -carne de pui de curte
    Supita pentru bebe este gata????

  14. Bana, suntem doar la inceputul diversificarii, dar o reteta cu succes pentru noi a fost urmatoarea:
    Pireu de dovleac cu mar. Am copt la 140 gr marul si dovleacul, apoi le-am pasat am subtiat cu putin suc de mar proaspat si am dat putina savoare cu scortisoara.
    Pofta buna !

  15. Piure de legume:
    Cartofi+ceapa+morcov+pastarnac
    Se fierb 3 morcovi potriviti, o bucatica de telina, o ceapa si un pastarnac. Cand au fiert, se scoate ceapa, apoi se adauga cateva firicele de patrunjel si cateva picaturi de ulei de masline si se lasa oala acoperita cu capac 10 minute.
    Legumele se amesteca in blender si apoi hranim minunea mancacioasa.
    Pofta buna.

  16. Piure de cartof dulce cu branza calcica.
    Se pregateste branza calcica si se adauga peste un cartof mic,fiert. Se paseaza cu furculita pana se obtine o pasta si se serveste cu nerabdare:)

  17. Briose cu fructe
    -200g faina
    – 4 linguri fulgi de cocos
    – 3 linguri sirop se artar
    – 240 ml lapte
    – 100 g unt la temperatura camerei
    – 2 oua
    – 1 plic praf de copt
    – fructe ( de sezon)
    Amestecam ingredientele lichide( lapte, ou, sirop de artar) apoi pe cele solide( unt, faina..)
    Amestecam ambele compozitii reiesite din cele de mai sus, adaugam o lingura de compoZitie in formele pentru briose, apoi adaugam fructele, pana ce forma e plina 3/4.
    Se dau la cuptor 30 min, 180 grade.

  18. Bebele meu are 9 luni si mancarica lui preferata este supa cu carnita de curcan.punem la fiert carnita,lasam sa fiarba pana face spuma,adunam spuma dupa care adaugam legume cartofi,morcovi,ceapa,telina,pastarnac,rosii si ardei.lasam sa fiarba pana se inmoaie si legumele,la sfarsit adaugam putin patrunjel pt gust.apoi bagam blenderul ca sa ii facem supa crema.delicios.pofta buna

  19. Fetita mea nu este o mancacioasa , asa ca mesele sunt destul de chinuitoare . Mananca fructele cu branzica fara probleme …insa pranzul e chinuitor de multe ori .
    Insa nu poate sa reziste legumelor la cuptor cu pestisor . Intru vas rezistent se pun legume : broccoli , mazare , spanac iar deasupra se pune pestele . Se pune putina apa se acopera si se baga la cuptor la foc mic . Pofta buna !

  20. Piure de para, caise si piersic
    Se fierb para, o caisa si o piersica sd blendeaza si se adauga 2 lingurite fulgi de orez fara gluten. E super.

  21. Piure de mazare cu somon:
    Ingrediente: 100 gr mazare, jumatate de ceapa, jumatate de morcov, 2 rondele de patrunjel radacina, 2 rondele de pastarnac, o felie de telina, o bucatica de somon (20gr)
    Pun in tuci legumele taiate marunt impreuna ch mazarea si putina apa si le las la fiert,adaug apa la nevoie. Separat fierb somonul. Apoi le blenduies impreuna. Succes garantat!

    1. Salut 🙂 Maria are 5 luni si inca nu am inceput diversificarea, insa ne pregatim de asta peste o luna. Ma gandesc ca vom incepe cu morcov si radacinoase preparate termic, ulterior putand sa adaugam cereale si alte legume+fructe.

  22. Maria noastra incepe diversificarea fix luna viitoare.
    Marul razuit cred ca va fi un hit pentru ea si cel mai probabil piureul de morcovi.
    3 morcovi, 1 patrunjel radacina fierti. Cu putina apa din cea in care au fost fierte legumele, pasdam legumele pana se face o pasta omogena.

  23. se curata bine urmatoarele legume: 2 morcovi, 2 pastarnaci si 1 cartof dulce. Taie-le cubulete, amesteca-le cu 2 linguri ulei de masline si putin cimbru, apoi pune-le intr-o tava si in cuptorul incins cca 20-25 minute sau pana cand sunt coapte apoi se pun in blender si se face piure … pofta buna

    1. Bine ziua. Noi avem aproape 11 l si am acceptat mai greu legumele. Acum le mâncăm cu placere iar cea mai reusita combinație este supă crema de dovleac placintar cu ficatel. Se fierbe un morcov,un cartof si aproape de final se adauga câteva cubulete de dovleac,cam 8. După ce au fiert, se paseaza cu un ficatel de pui deja fiert separat precum si cu o linguriță de ulei de măsline.
      Încă de când am inceput diversificarea mi – am dorit un aparat de gătit la aburi pentru ca mâncarea este mai gustoasa si mai sănătoase.

  24. Tzuspais de dovlevel,
    Doi dovlecei curatati de coaja si seminte, daca au, se rad si se lasa puti sa stea cu sare,
    Se toaca o ceapa si un ardei si se pun la calit cu putin unt si apa, cand s-au inmuiat pitin se adauga dovlecelul stors de zeama, cand este gata se adauga smantana si marar 🙂

  25. Mazare cu morcov si carne de curcan/pui
    Ingrediente:
    1 cana mazare proaspata/congelata
    1 morcov mediu
    1 bucatica de carne de curcan/pui
    Preparare:
    Se pune la fiert bucatica de carne de curcan/pui. Intre timp se  curaţă  morcovul  de  coajă,  se  spală  şi  se  taie  în  bucăţi  mai mici. Boabele de mazăre se spală şi ele şi se pun la fiert alături de bucăţile de morcov si carne. 
    Se lasă să fiarbă la foc potrivit după  care se amestecă cu ajutorul blenderului până când se obţine un piure  potrivit de consistent.

  26. Reteta preferata a baietelului meu eate piureul de dovlecel cu cartof.
    Ingrediente: 1 cartof, 1 dovlecel, ulei de masline, lapte formula sau san.
    Mod de preparare: dovlecelul se taie pe lung si se pune cu putina apa la cuptor, impreuna cu cartoful taiat cubulete. Deasupra, se pune putin ulei de masline. Dupa ce s-au copt se amesteca in blender cu putin lapte formula sau san.

  27. Fetitei mele ii place spanacul cu ou. Pun puțin unt în olisoara, o buletin din aceea congelata de spanac și apa. Când scade aproape complet adaug un gălbenuș de ou. Nu necesita blenduire și e gata foarte repede. Îmi place și mie deși n am suportat niciodată spanacul????

  28. Pilaf de orez cu legume
    Se pune orezul la fiert/abur impreuna cu praz,dovlecel,ardei,morcov,pastarnac. Dupa ce au fiert se paseaza si se amesteca cu putin unt.

  29. Astazi de exemplu i-am dat bebelusei mele de 7 luni jumatate (am inceput diversificarea la 5 luni jumatate):
    La gustarea de dimineata: branzica de casa cu iaurt si banana
    La masa de pranz: Ficatel de pasare de curte cu putin unt si ceapa fiarta + Piure de legume din: cartof dulce, ardei gras, praz, morcov, supa de gaina.

  30. Quinoa cu dovlecei si rosii. Mere coapte la cuptor cu branzica. Sau iaurt cu ovaz banana avocado seminte de chia si stafide. Acestea sunt preferatele fiicei mele. Insa pe locul intai este sfecla coapta simpla sau cu peste la abur!

  31. Mei cu legume
    *Se fierbe la abur in aparatul Avent timp de 15 min,meiul.Dupa care se curata legumele:morcov ,dovlecel,patrunjel si cartof dulce.Se spala se taie cubulete si se pune in aparat impreuna cu meiul timp de inca 10 min.Se mixeaza la final.Pofta buna ,ingerasilor vostri!!!

  32. Noi ne pregatim de diversificare si eu, ca mamica incepatoare am deja emotii :). Dar am un bebelus mancacios. Sigur va gusta si morcoveii si piureutul de mar…

  33. Dovleac de sarbatoare cu somon:
    -8 cubulete de dovleac placintar
    – 3 cubulete de cartof dulce
    – 4 cubulete de morcov
    – 2 cubulete telina
    – 1 hasma (ceapa)
    – apa din 2 nuci de cocos
    – suc de ghimbir (curatat, ras si stors)
    – lemongrass uscat sau proaspat (se scoate inainte de a blenda legumele)
    – 1g scortisoara macinata
    – 50g file de somon proaspat
    – sare Maldon

  34. Abia pe data de 15 noiembrie bebe Vladut implineste 6 luni si ne-am hotarat sa incepem diversificarea. Retete inca nu stim, dar ne-ar fi extrem de util acest aparat.

  35. Tudor, 1an si 3 luni adora: Paste cu sos de dovlecel.
    1. Se pun la fiert pastele (eu de obicei folosesc taitei lungi, scoici mici sau cus cus).
    2. Separat se soteaza o ceapă mica cu putin usturoi, se adauga dovlecelul dat prin razatoarea fina si se lasa pe foc pana cand e călit bine dovlecelul.
    3. Cand compozitia este gata, se da focul la mic si se adauga câteva linguri de smantana, putina sare si oregano.
    4. Se clatesc pastele cu putință apa rece si se adauga sosul peste ele.

  36. Tapioca cu lapte e preferata lui momentan.
    Se pun la fiert jumătate de cana de perle de tapioca cu 3 căni de lapte si putina vanilie. Eu am pus si o lingurita de indulcitor din stevie.

  37. O reteta simpla si adorata de baitelul meu, este ficatei cu piure de cartofi. 2 ficatei se fierb in lapte, ca sa ramana cat mai moi, iar la final se amesteca cu 1-2 cartofi fierti. Este o combinatie delicioasa adorata de copilasi.

  38. Budinca de gutui:
    Reteta: 2-3 gutui marisoare se curată, se taie cubulete si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere. Cand s au înmuiate se scot si se pasează pana ce devin pasta. Intr un vas termorezistent se pune un strat de gutui, un strat de fulgi de ovăz, peste fulgi de ovăz se pune cu lingura zeamă de la gutui si zeama de la un mar, se continua pana se termina compozitia, ultimul strat sa fie de gutui. Se poate pune si scortisoara. La cuptor la 180 grade pt 10-15 minute.

  39. Încă nu am născut, dar citesc tot ce se poate și articolul prezentat este foarte interesant. Mulțumesc mult pentru informării.

  40. Buna ziua,buburuzei mele ii place piure cu carnita de vita.
    Fierbi 2 cartofi potriviti .carnita de vita o pui la fiert,iei spuma o mai lasi un pic si arunci apa si clatesti carnea si o fierbi bine de tot.apoi pui totul in blender cu un pic de unt si lapte si marar.un deliciu .noi papam tot.
    Potfa mare!!!

  41. Mancarica preferata a mofturosului meu de opt luni este mar copt cu orez.

    ingrediente: trei linguri de orez, mar copt, o lingura branzica calcica, 1/3 banana, 1/2 para

    mod preparare:

    Spalm cele trei linguri de orez in mai multe ape pana ce apa ramane clara, apoi se pune la fiert in apa pana se inmoaie. In prealabil spalam un mar mare sau dupa caz 2-3 mere mai mici la copt pana devin moi, se curata de coaja si de seminte se pune miezul in bolul unui mixer vertical, se adauga cele trei linguri de orez fiert, o treime de banana, o jumatate de para curatata in prealabil de coaja si o lingura de branzica calcica se mixeaza pana rezulta un piure fin. Pofta buna!

  42. Buna, baietelul meu are 1 an si o luna si mananca mai orice, dar preferata lui este ciorbita radauteana : se taie cubulete mici 3 morcovi, 2 patrunjei, 1 telina, 1 gulie si se calesc intr- un pic de ulei, se taie 1 piept de pui cubulete si se caleste si el alaturi de legume pana lasa morcovul un pic de culoare, se adauga apa si se lasa la fiert, dupa ce sau fiert se pune smantanica si se condimenteaza cu sare, un pic de piper, boia , frunze de telina, frunze de patrunjel, frunze de leustean si usturoi zdrobit ( noi punem mai mult usturoi ca ne place) si iese o ciorbita buna buna de nu lasam nimic in farfurie.

  43. Paste cu sos de rosii si carne de pui
    Fierb pastele pt copii, in apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei de masline, le scurg de apa, le adaug suc de rosii preparat in casa, cu f putin usturoi si busuioc, pieptul de pui fiert in prealabil si racit, il toc marunt si il adaug peste paste si mai tin pe flacara cateva minute.
    1 an si 5 luni.
    Fratiorul de 6 luni nu a inceput inca diversificarea.

  44. Baietelul meu este un mare consumator de spanac, iar reteta lui preferata este de paste cu spanac si branzica, pe care o prepar astfel: amestec intr-un vas paste fierte cu lapte, 1 ou, cam 2 -3 linguri de spanac, 2linguri de branzica proaspata. Mut amestecul intr un vas de cuptor si le las pana se rumenesc.

  45. Fetita mea tocmai a implinit 4 luni si nu am inceput inca diversificarea.Am citit in schimb retetele tuturor mamicilor din comentari si de abia astept sa la incerc.

  46. Supa crema de morcovi si conopida: am fiert 6 morcovi si 2 pachetele de conopida , o ceapa si telina ( pe care le-am scos la final), am blenduit morcovii si conopida , am condimentat cu putina sare si am pus o lingura de smantanica de casa….pofta buna

  47. Buna ziua, noua ne place piureul de dovleac placintar cu para si mar copt. Se pun la copt un mar dulce si un patratel de dovleac ,se paseaza in blender impreuna cu para. Se serveste direct cu manuta pentru ca este mai gustos☺

  48. Barcute de dovlecei la cuptor
    1 dovlecel
    1 morcov
    1 ceapa mica
    1 catel de usturoi
    2 linguri de Sos de rosii
    50g piept pui
    1-2 linguri orez
    Se curata dovlecelul de coaja, se taie pe jumatate pe lungime si se scobeste. Separat se amesteca morcovul razuit sau tocat marunt, ceapa tocata, usturoiul tocat, orezul si pieptul de pui tocat. Amestecul se pune in dovlecel, se pune deasupra sosul de rosii si se da la cuptor intr-un vas cu putin ulei si apa. Se coace aproximativ o ora. Se poate pune un bat de frigaruie ca si catarg si o feliuta de dovlecel foarte subtire ca vela.

  49. Buburuzei mele ii plac foarte mult fructele, si din ceea ce ii pregatesc as putea mentiona branzica calcica + dovleac copt+ mar, toate bagate la blender

  50. Bebelușul meu are 3 luni și 5 zile.
    Încă nu am început diversificarea, dar cu siguranță îi va plăcea piureul de morcov și pt asta as acea nevoie de blenda.
    Mulțumesc.

  51. Reteta de succes a fost si este “tocanita de bunatati”! Este nevoie :de o 1\2 lingura de ulei de masline, un sfeert de ceapa, ardei rosu, dovlecel, vanata(optional) morcov,pastarnac si proteina de baza, piept de curcan( merge si de pui) taiat cubulete mici,mici ,ffff mici! Pregatirea e simpla: se stropesc legumele si carnita cu ulei si se “arunca” intr-o cratita cu capac la foc mic. Se adauga putina apa si se aburesc asa cam 50-60 de min! La final se blenduiesc sau dupa varsta( sau dorinta ) bebelului se marunteac la furculita! Pofta buna,bebei!!!!

  52. Cușcuș cu legume
    Se trage în unt cușcuș ul circa 5 minute după care se completează cu apa și de lasa la fiert. Separat se fierb legumele la abur (morcov, dovlecel, ardei, păstarnac, un cățel de usturoi și busuioc). Se mărunțesc și se adaugă peste cușcuș ul fiert. Se adaugă o linguriță de unt. Pofta buna

  53. Hello. Momentan suntem la inceputul diversificarii dar Anei ii place foarte mult supa crema de morcov cu dovlegel. Se pune la fiert o ceapa, morcov, dovleac, telina,ardei gras,pastarnac si radacina de patrunjel si se paseaza doar morcovul,dovleacul si pastarnacul cu zeama de la legumele de mai sus. Iese o super crema de morcov cu dovleac! Recomand!

  54. Noi de-abia am inceput diversificarea, momentan suntem la stadiul de legume si fructe. Dimineata, o jumatate de mar, o jumatate de para, 2 lingurite de branzica proaspata, facuta in casa, (uneori adaugam si banana), toate curatate si mixate bine in blender, et voila, mic-dejunul campionilor!

  55. Supa crema de legume: morcov, telina, patrunjel, ceapa, cartof. Se fierb si dupa fierbere se pun in blender toate legumele, mai putin ceapa. Adaug apa in care au fiert legumele pentru a da consistenta dorita. Pot adauga putin ulei de masline sau unt. De doua ori pe saptamana, adaug in blender si piept de pui.

  56. Inca nu am inceput, avem 5luni, abia de luna urmatoare vom incepe diversificarea, asa ca am avea nevoie de el si sa invatam retete

  57. Piure de avocado cu mar si banana
    Reteta: 1 avocado bine copt, 3 mere, 1 banana, pentru doua portii.
    Avocado se taie in jumatate, se scoate samburele si se curata de coaja, merele se curata de coaja si de cotor, banana se curata de coaja. Avocado trebuie sa fie putin moale la palpare.
    Toate se taie bucati si se pun in blender. In cateva secunde este gata o crema fina de fructe foarte gustoasa.
    Pofta buna

  58. Fetita mea mananca cu placere ficatelul de pui, cu piure de cartofi cu mar. Se fierb cartofii si marul, se paseaza sub forma de piure si se amesteca cu ficatelul fiert in lapte.

  59. Buna ziua,
    Avem abia 5 lunite si papam numai lapte de la mami. In curand incepem si noi diversificarea si ne dorim un astfel de aparat! Reteta noastra de succes este laptele matern pana la 6 luni exclusiv :))))). Va pupam

  60. Buna ziua,
    Avem abia 5 lunite si papam doar laptic momentan. In curand incepem diversificarea si ne-ar trebui un astfel de aparat. Deci reteta noastra de succes este laptic exclusiv pana la 6 luni! :)))) . Va pupam

  61. Piure de morcovel( fierbem 2 morcovi dupa care ii punem in blender/maruntim cu furculita-dupa caz) ca la inceput de diversificate ar fii ideal pt orice bebelus si mai ales gatit in deja faimosul dv aparat 2 in 1 !!!! Doamne ajuta sa vina la noi 🙂

  62. Buna ziua! Bebelina mea de 10 luni papa f bine mai de toate..pregatim zilnic piureuri de fructe si legume, iar carnita ( pui, vita sau peste) combinata fie in supe sau cu legume, fierte sau la cuptor.Chiar imi doresc un asemenea aparat sa ii pregatesc si mai sanatos si gustos la aburi.Doamne ajuta sa vina la noi! ???? una dintre retete: ficatei de pui cu cartofi si dovlecei, 8-10 luni. Se pun
    la fiert 2-3 ficatei proaspeti de pui, se strecoara sau chiar se arunca prima apa dupa ce a dat in clocot dupa care se adauga 1 cartof si 1 dovlecel si o ling ulei masline(optional) .dupa ce fierb bine se blendeaza, sau se paseaza cu furculita si se adauga 2-3 lingurite de iaurt natur ???? Sofia mananca bine ficatelul pregatit asa ptr ca acesta e destul de dificil sa il accepte bebei.Multumim! ????

  63. Avem 4 lunite și papam lapte de la mami exclusiv. Mai avem puțin și o sa incepem si noi diversificarea! Mulțumesc

  64. Fetita mea Erika are 4 luni am inceput diversificarea deoarece, este o “fomista” si nu se mai satura de la mine asa ca li si prepar si o si alaptez.
    Supa crema de brocoli cu cartof, morcov, telina, radacina de patrunjel si o picatura de ulei..le pasez pe toate impreuna cu zeama in care au fiert si pofta buna!
    Mar cu biscuite si banana cu urda facuta de mine in casa sunt preferatele ei.
    Cartof fiert cu urda si putina zeama in care a fiert sa fie mai cremoasa este excelenta…sa incercati.

  65. Spanac cu cartof,galbenus de ou si branzica.
    Preparare:
    Se curata un cartof mic si se pune la fiert,separat punem si un ou sa fiarba,cand aproape au fiert cartofii se pune spanacul cateva frunze sau cateva cubulete congelat.se scoate intr-un bol si se paseaza cu galbenusul de la oul fiert cu branzica calcica la care adaugam putin unt si iaurt.
    Bebelusul meu are aproape 7 luni si mananca cu placere acest preparat.

  66. Piureul din mar si cartof a fost foarte apreciat:
    Acestea se curata si se spala si se pun la cuptor, iar dupa ce s-au copt se paseaza si se amesteca impreuna cu putin unt si lapte de san sau formula dupa caz.

  67. Baietelul meu de 10 luni si jumatate adora pastele cu spanac. Fierb pastele. Spanacul il tin 2-3 minute in apa fiarta. Dupa ce il scurg, il amestec cu iaurt si putin usturoi. Iese delicios si cu cartof, in loc de paste. Sau o alta reteta pe care o adora este sfecla rosie (fiarta) amestecata cu mar si zeama de lamaie.

  68. Baietelului meu de 6 luni jumate este la stadiul de piureuri. Cel mai mult ii place cartoful dulce. Se fierbe 1/2 cartof dulce, putina telina, 1/2 patrunjel si cateva felii de dovlecel. Se scurge apa si se piseaza bine. La final se pune putin ulei de masline extravirgin. Tot timpul mananca tot cand are in meniu cartof dulce.

  69. Avand in vedere ca suntem la inceput de diversificare, cea mai indragita pana acum a fost supa crema din radacinoase. Am fiert cate o jumatate de telina, patrunjel, pastarnac si morcov, le-am blenduit si am adaugat putin fin zeama lor. Bebe de 6luni a papat binisor. 🙂

  70. Noi inca suntem mici.Încă nu am pregătit pt bebe Ayan nici o rețetă pentru ca pe 23 noiembrie implinim 4 luni ,deci ne pregatim cu tot ce este necesar pentru a incepe diversificarea. Pentru aceasta ne innarmam cu multa răbdare si bucurie pt a incerca cat mai multe retete gustoase cu care sa pregatim papa bun pt a creste un bebe sănătos

  71. Piure de cartofi-dovlecei-mazare, o mancarica pe gustul micutului:
    jumate de cana ceapa taiata marunt
    1 lingura unt nesarat
    1 dovlecel mic, curatat si taiat fasii
    2 cartofi mici, cojiti si taiati cubulete
    jumate de cana supa de legume sau de pui
    un sfert de cana mazare congelata.
    Sotati ceapa in unt 3 minute pana se inmoaie si apoi adaugati dovlecelul si sotati incaun minut. Adaugati apoi cartofi i si supa, acoperiti vasul si fi erbeti 12 minute.
    Mazarea o adaugati ultima si aduceti iar compozitia la fi erbere, dupa care
    reduceti fl acara si lasati inca 3 minute. Se paseaza pana se obtine un piure.
    Pofta buna.

  72. Baietelul meu papa orice piure care avea in el putin morcov si carnita de pui: la acestea adaugam orice- brocolli sau mazare sau dovlecel sau cartof sau spanac etc…

  73. Bebe are noua luni si prefera supa crema de legume cu carne de vita.
    Firb carnea separat , legumele le variez zilnic dar in general pun ceapa, morcov, ardei, rosii, cartof , dovlecel . mai scot sau inlocuiesc legume in fiecare zi. La blender date si cu putin iaurt si patrunjel/ marar bebe papa tot!

  74. Bună, Victor este la început de drum cu diversificarea și mănâncă cu succes morcov,cartofi,pastarnac toate mixate cu ou de prepelițe.

  75. Buna ziua!
    Bebele nostru inca nu a inceput sa manance alimente solide pentru ca avem abia 2 luni. Dar atat noi cat si bebe Filip abia asteptam sa mancam si altceva in afara de laptic:-).
    Asa ca ne-ar prinde bine acest aparat!

  76. Am incercat pentru bebelus si apoi extins in meniul intregii familii reteta de ou in paine.: o felie de paine subtire cu un gol de aproximativ 4x4cm in centru se pune in tigaie alaturi de o lingurita de unt ai se rumeneste pe ambele parti. Cand este aproape aurie, se da drumul oului in mijlocului feliei si se mai intoarce de cateva ori pana oul este complet gatit potrivit pentru masa unui copil. Pofta buna!

  77. Baietelului meu ii plac cartofii dulci feliati si copti in cuptor. Se poate face un piure, se pot manca bucatelele ca atare sau amesteca cu crema de branza, ricotta sau mascarpone. E un desert excelent si hranotor.Pentru copiii mai mari de 1an se poate adauga si nuca macinata fin.

  78. la 7 luni papam piure de fructe(mar,para,banana,mango sau gutuie)cu cereale si branza calcica si piure de legume (dovleac cu cartof dulce sau dovlecel cu radacinoase si avocado,cartof dulce cu morcov)cu carne de pui(fiarta)

  79. Supa crema de cartofi dulci cu piept de pui…se spala bine cartoful dulce, se curata de coaja si se taie cuburi…se pune la fiert impreuna cu o ceapa si putin ardei gras….dupa ce s-a fierti se paseaza doar cartoful si se adauga piept de pui fiert si pasat…..puiul meu de 7luni adora sa pape..

  80. Bebe are 5l2s, ne pregatim.intens pentru urmatoarea etapa-diversificarea. Studiez retete, citesc carti si bloguri in domeniu, am cumparat vesela si tacamuri din plastic, am mers si la pediatru si acum ne trebuie aparatul-minune. Speram sa vina chiar de aici! Pupici!

  81. Micuței mele Sofia îi place somonul cu spanac și orez. Somonul îl calesc în sos de lămâie cu unt la care adaug spanacul fiert cu orezul fiert în prealabil. Se mai poate adaugă și un cățel de usturoi pentru gust.

  82. Si noi avem abia 3 luni si jumatate. Dar daca ii semanam lui mami, vom iubi lapticul cu cereale si supitele cand vom incepe diversificarea 🙂

  83. La cat e de mofturoasa fetita mea de 9 luni nici nu stiu ce ii place :(..poate daca as castiga aparatul acesta o sa pape mai bine legumele facute la abur 🙂

  84. Lui Rareș nu ii plac merele. ..fructe pline de vitamine si disponibile tot timpul anului in cămara.bunicilor. De aici încercări de a-l face sa mănânce : combinatii cu biscuiți , cu cereale,cu alte fructe…nimic … Delia ,sora mai mare mi – a cerut compot si de aici ideea de a – o dă si celui mic. Eu am folosit mere , pere si gutui. Rareș a palat tot! Deliei i – am pus o linguriță de miere si a fost delicios !

  85. Briose cu fulgi de ovaz: Intr-un bol se pune o canita de fulgi de ovaz, un galbenus de ou, putina nuca de cocos, o banana zdrobita, putin lapte sa ajunga la consistenta dorita si drojdie inactiva. Se da la cuptor 20-25 min . Un deliciu pt bebelina mea de 8 luni 😉

  86. Printisorul meu e vegetarian convins si papa cu mare drag tocanita de legume.
    Se caleste in putin ulei/unt o ceapa medie, taiata marunt. Apoi se adauga legume taiate in cubulete: cartof albi, cartof dulce, morcovi, ciuperci sau ardei capia. Si se adauga apa cat sa se acopere legumele. Cand fierbe si sunt aproape gata legumele se adauga si dovlecel. sau vanata. La final adaug rosii maruntite, fara coaja (daca sunt in sezon) sau pasta de rosii. Si apoi fac o dresura cu 3 lingurite de faina si lapte. Adaug si patrunjel verde la final, dar merge si oregano sau alte plantute aromatice. Cantitatile de legume depind de fiecare cat de multa tocana vrea sa iasa.
    Pofta buna!

  87. Foarte sanatos : brocolii, conopida si morcovi, facute la aburi sau la cuptor si date bebelusului in starea lor naturala sa le descopere prin joc gustul,textura si culorile atractive.

  88. Piure de legumele cu carne de curcan
    1 morcov
    1/2telina mica
    2 cartofi
    Carnea de curcan se fierbe separat de legume cu putina sare.
    Când sunt fierte bine se pun in blender si se paseaza .
    Pofta buna!!!

Your email address will not be published. Required fields are marked *