Alimentatia copiilor in vreme de izolare

alimentatia copiilor in vreme de izolare

Alimentatia copiilor in vreme de izolare

Pandemia de coronavirus poate schimba drastic obiceiurile alimentare din familie si acest lucru se datoreaza nu numai faptului ca suntem anxiosi sau ne plictisim de prea mult stat in casa, ci si pentru faptul ca gasirea unor produse alimentare poate fi dificila, odata cu distribuirea ingreunatata de catre furnizori si cumparaturile in momente de panica.

Este important ca in vremea de pandemiei sa ne pastram cumpatul si in ceea ce priveste produsele pe care le consumam.  Alimentatia cat mai echilibrata cu putinta in vremea pandemiei este foarte importanta, mai ales pentru cei mici care, atunci cand sunt lipsiti de elan, pot face excese calorice sau consuma alimente nesanatoase.

Tentatia pentru produse semipreparate sau de fast food este mare atunci cand nu avem chef sa gatim, si cum in aceasta perioada, mai ales in primele saptamani ale izolarii, mamicile au tot experimentat retete peste retete, cheful pentru gatit a mai pierit, lasand loc unor alternative rapide si nesanatoase la pret redus.

Mamici, daca nu mai aveti inspiratie si chef pentru gatit, vestea buna este ca sunt si optiuni sanatoase si rapide pentru micii poznasi, care sa le dea energie si in acelasi timp sa ii scoata din pandemie sanatosi. Iata-le:

  1. Putem pregati rapid toate mesele zilei daca includem pastele si cerealele (orez, naut, fasole, linte, secara, grau, fulgi de ovaz). Cei mici, stiti voi, le adora.
  1. Fructele uscate sunt ideale si pot inlocui cu succes pofta de dulce, mai ales atunci cand accesul la cele proaspete este limitat.
  1. Conservele de peste, carne, dar si fasole sau mazare, porumb, rosii, ardei sunt o optiune preferabila si foarte accesibila. Pe piata gasim o gama variata din aceste alimente, multe dintre ele fiind produse fara conservanti sau alti aditivi alimentari.
  1. Alimentele congelate sunt si ele in top, fructele si legumele mai ales. Putem face stocuri fara probleme, se gasesc din abundenta pana si in cel mai mic magazin. Legumele congelate se prepara foarte rapid si doar cu un adaos de condimente si sare pot iesi minunatii.
  1. Un pic de dulce nu strica, ba chiar ne poate ajuta sa trecem peste stresul izolarii. Batoanele de cereale, iaurturile cu fructe si chiar ciocolata reprezinta comfort food-ul de care n-avem cum sa ne lipsim.

Your email address will not be published. Required fields are marked *