Ce te faci atunci cand bebe plange non-stop?

Ce te faci atunci cand bebe plange non-stop? Ai investigat toate cauzele posibile si totusi cel mic nu se opreste din plans? Ce e de facut? Daca te-ai confruntat si tu cu aceste situatii, afla ca nu esti singura mamica trecuta prin aceasta experienta. Desi bebelusii sunt unici si au comportamente diferite, majoritatea plang mai mult decat pot suporta parintii! Daca si bebelul tau plange neincetat si nu stii ce sa-i mai faci, poate vei gasi raspunsul in cele de mai jos:

  1. Are scutecul umed? Bebelusilor nu le place senzatia de scutec folosit, asa ca te vor atentiona prin strigatele lor ca trebuie schimbati.
  2. Cand a fost hranit ultima oara? Stomacul unui bebelus este foarte mic, necesitand portii mici, dar dese de hrana, in functie de varsta pe care o are. Incearca sa vezi daca vrea lapte. In cazul in care alaptezi, s-ar putea ca dieta ta sa nu ii faca bine sau, daca este hranit cu lapte praf, nu ii place marca respectiva.
  3. Este intr-un mediu exterior stresant? Camera are prea multa lumina, sunetele sunt prea puternice? Tocmai a interactionat cu multi necunoscuti? Bebelusii sunt foarte sensibili la lumea exterioara, asa ca orice situatie noua sau stresanta ii poate declansa urletele. Suprasolicitarea se provoaca foarte usor.
  4. Sufera de colici? Daca da, poate fi deranjat la burtica. Cum inca nu s-au descoperit exact cauzele sau remediile pentru colici, nu exista multe lucruri pe care le poti face. Insa este bine sa apelezi la un medic sau farmacist. Exista pe piata diferite tratamente care pot atenua colicile.
  5. Tot plange si iar plange, desi nimic nu pare in neregula cu el? Din pacate, plansul face parte din caracteristicile de baza ale unui bebelus. Cand plansul pare inconsolabil, incearca sa il iei in brate, sa aiba contact cu pielea parintilor, sa il plimbi, sa ii aduci o sursa de caldura, sa ii canti sau sa ii vorbesti, sa il masezi, sa te joci cu el. Candva, tot se va opri din plans.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *