Cum sa alegi un nume pentru copilul tau

Cum alegi un nume pentru copilul tau, te intrebi…A alege un nume pentru copilul tau este, fireste, o sarcina dificila, care il va influenta pe tot parcursul vietii. Cum numele va fi de multe ori primul lucru cu care va fi identificat, sarcina devine si mai grea – numele asta nu, asta e prea demodat, prea popular, cunosc pe cineva cu numele asta care nu imi place – si cate si mai cate discutii si pareri! Iata de ce trebuie sa tii cont cand alegi un nume pentru copilul tau:

Initialele pe care le va avea – da, desi nu este primul lucru la care te gandesti, initialele numelui complet vor conta destul de mult, asa ca o atentie suplimentara la rezonanta adusa nu strica! De exemplu, o fata numita Marinescu Oana Ilinca suna frumos, insa initialele formeaza cuvantul „mor”, care ar putea deveni un subiect de tachinare.

Unicitatea numelui joaca, la randul ei, un rol important. Cum nu ai vrea ca la scoala sa fie 3 de Sofia sau David in aceeasi clasa, nici nume stranii sau greu de pronuntat nu sunt de dorit. Pe internet sunt o multime de site-uri in care exista clasamente ale numelor de copii in functie de popularitate dupa care poti sa te orientezi.

Lecturile voastre sau filmele preferate pot reprezenta o sursa de inspiratie reusita in cele mai multe cazuri. Nume precum Adela, Otilia, Lorelei sunt recunoscute usor. Mai mult, influentele straine se vad din ce in ce mai bine si la noi: Hermione din Harry Potter sau Ariadne din Inception aduc o conotatie pozitiva in cele mai multe dintre cazuri.

Legatura cu un membru din familie sau vreun prieten apropiat poate juca un alt rol hotaritor in privinta alegerii unui nume. Numele dulce al bunicii sau al un prieten stins prea din vreme pot reprezenta un omagiu adus celor dragi. Te poti inspira si dupa celebritati sau oameni care au intrat in istorie pentru reusitele lor.

Numele de inspiratie nobila au devenit la moda in ultimii ani, printre aceastea remarcandu-se nume precum Diana, Elisabeta, Ecaterina, Tudor, Carol, Ferdinand, Filip, Henri sau Ludovic. Provenind din nobilimea romaneasca sau internationala, aceste nume sunt apreciate in toata lumea.

Nu uita nici de rezonanta si semnificatia pe care o poarta fiecare nume. Multi parinti aleg sa aiba o lista de rezerve cu nume, iar dupa nastererea copilului sa se decida, in functie de ce le exprima bebelusul, un nume potrivit.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *