Despre colicii bebelusului

Colicii bebelusului sunt un subiect des discutat de catre parintii de pe tot globul, aproape toata lumea stiind ca cei mici au colici. Desi unii parinti pun sub semnul intrebarii plansetele cauzate de colici, exista cateva lucruri care trebuie stiute:

Colicii sunt crampe abdominale, dureri care afecteaza starea bebelusului si sunt insotite de plans de neconsolat mai multe ore pe zi. Cauzele nu sunt cunoscute, insa dezvoltarea incompleta a sistemului digestive al micutului poate fi o cauza.

In principal, ele apar la 2-3 saptamana dupa nastere si dispar dupa luna a treia. Cel mai adesea, o criza de colici apare dupa ce bebelusul mananca. Va incepe sa planga puternic, reusind sa planga si pana la doua ore, spre disperarea parintilor care nu vor reusi in multe cazuri sa il calmeze. Ei pot plange in reprise, dar si in continuu pentru perioade lungi de timp.

Cum calmam din plans un bebelus cu colici? Desi nu exista o metoda standard de calmare automata, sunt cateva lucruri care pot linisti bebelusul. Spre exemplu, o mama care alapteaza isi poate schimba putin dieta, cautand alimente cat mai usoare. De asemenea, punerea unei sticle cu apa fierbinte pe abdomenul sugarului poate fi ajutor. Alternativ, se pot folosit prosoape calde sau chiar jucarii de plus termice, speciale pentru a incalzi copiii. O baie calduta poate fi si ea de ajutor.

O alta metoda de a calma un bebelus care plange este balansarea lui intr-un scaun special sau, acolo unde exista posibilitati, intr-un leagan. Daca vremea este frumoasa, o plimbare in carucior in aer liber poate fi de folos.

Desi aceasta situatie poate fi stresanta pentru parinti, in special daca sunt la primul copil, trebuie sa stie nu din cauza lor plange bebelusul si nici ca este bolnav. Atentia suplimentara de fiecare data cand plange nu inseamna ca il rasfata prea mult, ci este o metoda de alinare. In cazul in care parintii se simt nervosi din cauza unui bebelus care plange incontrolabil, atunci ar fi bine sa se linisteasca putin timp, iar de bebelus sa aiba griija altcineva. Astfel, el va putea avea grija adecvat de copil.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *