Bebelusul tau: doua luni de viata

Doua luni de viata este momentul in care bebelusul tau se obisnuieste si el cu viata. Copilasul continua sa creasca cam in acelasi ritm cu prima luna.

Doua luni de viata este momentul in care bebelusul tau se obisnuieste si el cu viata. In a doua luna de viata, copilasul continua sa creasca cam in acelasi ritm cu prima luna. Va castiga intre 140-200 g pe luna, iar in lungime cam 2,5 cm. Capul si creierul vor continua sa creasca in mod rapid , circumferinta craniana marindu-se cu 1, 25 cm pe luna. De aceea bebelusii au capul mai mare ca restul corpului.

In continuare copilul tau are miscari bruste si involuntare. Treptat, insa, reflexele vor fi inlocuite de miscari mai hotarate. Noile pozitii sunt descoperite de sugar prin intinderi, miscari si observatii. Abia la finalul celei de-a doua luna de viata, bebelusul este constient de mainile si piciorusele sale. In a doua luna de viata, trebuie inca sa ii sustii capul atunci cand il ridici in brate.

In a doua luna de viata, copilul tau:

  • Isi imbunatateste vederea, fiindu-i mai usor sa urmareasca obiectele in miscare.
  • Te urmareste atunci cand ii vorbesti.
  • Asculta si asimileaza cuvintele din jurul sau. Bebelusii inteleg cuvintele mult mai repede decat momentul in care sunt ei capabili sa le exprime. De exemplu, va recunoaste si intelege cand ii spui ”puiul mamii”.
  • Gangureste! Ce bucurie pentru parinti. Ganguritul incepe pe la 6-8 saptamani si este forma prin care bebelusul isi exprima multumirea si fericirea. De asemenea, gangureste si ca sa-ti atraga atentia. Va descoperi repede ca devii atenta cand gangureste.
  • Traieste apogeul plansului. Este si momentul la care isi fac aparitia colicii, asa ca pot urma reprize de plans de pana la trei ore pe zi. Inca isi petrece majoritatea timpului plangand.
  • Invata sa zambeasca, ca raspuns la zambetul tau. Incepe sa recunoasca unele obiecte: cada, biberonul etc.

Your email address will not be published. Required fields are marked *