De ce plange bebe?

De ce plange bebe, intrebarea care nu da pace mamicilor. Primele trei actiuni ale belusului tau vor fi mancat, dormit, plans.

De ce plange bebe, intrebarea care nu da pace mamicilor

Primele trei actiuni ale belusului tau vor fi mancat, dormit, plans. Dintre toate, plansul este cea mai mare provocare pentru parinti. Plansul este modalitatea in care bebelusul tau comunica cu tine. La inceput, va fi foarte greu sa-ti dai seama care este problema, dar treptat vei constientiza si anticipa nevoile bebelusului tau. Ce sa faci cand plange bebe?

  • Verifica-i scutecul. Daca nu e uscat si curat, cu siguranta semnalizeaza asta.
  • Hraneste-l. Plansul este de obicei un semn ca ii este foame. Daca alaptezi, plansul poate ingreuna alaptarea, de aceea tine cont de cat timp a trecut de la ultima alaptare si fii atenta la semnele bebelusului: plescaitul buzelor, grimase ale fetei. Astfel vei fi pregatita si vei anticipa repriza de plans.
  • Verifica temperatura camerei. Daca manutele bebelusului sunt prea calde sau prea reci este posibil sa-i fie frig sau cald. Poti opri/porni caldura sau ii poti pune/scoate o hainuta. Daca, totusi, copilasul ramane cald, este posibil sa aiba temperatura.
  • Mangaie-l. Nimic nu e mai linistitor ca mangaierea mamei. Ia-l in brate. Miscarea ii calmeaza pe bebelusi.
  • Scoate-l la plimbare. Cand nici mangaiera, nici luatul in brate nu functioneaza, aerul de afara sigur o va face, o plimbare scurta fiind foarte epuizanta pentru bebelusi.
  • Pune-i muzica sau canta-i. Se intampla ca bebelusii sa planga din plictiseala. Nici noi, adultii, nu am putea sta linistiti toata ziua.
  • Distrage-i atentia. Pentru un bebelus totul e nou, astfel ca un gest simplu de a-i arata o jucarie il poate linisti.

Rabdare, vecini, familie

O ideea buna ar fi ca inainte sa vina bebe, sa vorbesti cu vecinii. Sa-i pui in garda, cum s-ar spune. La fel, explica-le membrilor familiei ca un bebe plange si ca uneori acest lucru e deranjant. E important sa faci acest lucru mai ales cu fratii mai mari. Dar daca le explicit, ii responsabilizezi si vor accepta mai usor schimbarea.

Your email address will not be published. Required fields are marked *