Pierderea parului dupa nastere

Pierderea parului dupa nastere este o realitate cu care se confrunta multe femei. Daca si tu experimentezi aceasta situatie, incearca sa nu te panichezi.

Pierderea parului dupa nastere este o realitate cu care se confrunta multe femei. Asa ca, daca si tu experimentezi aceasta situatie, nu tocmai placuta, incearca sa nu te panichezi prea tare si citeste mai jos cateva informatii utile.

In timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina, femeile insarcinate traiesc o perioada de stralucire ca-n reclame. Schimbarile hormonale si cele de la nivelul volumului de sange din organism fac pielea sa fie mai stralucitoare, fapt nu de putine ori complimentat de cei din jur. La fel, parul devine mai dens si mai matasos, cam cum ti-ai dorit toata viata.

Cam la 3-6 luni de la nastere, parul incepe sa se rareasca. Stim ca sentimentul nu e deloc placut, mai ales ca ai fost atat de bucuroasa de bogatia podoabei capilare din timpul sarcinii.

Ce se intampla?

La 3-6 luni de la nastere esti in focuri, adica, cel mai probabil, epuizata de noul program. Nu dormi decat cateva ore pe noapte, foarte rar legate. Iti petreci zilele printre scutece si hainute si memoria incepe sa nu-ti mai fie la fel de agera. Daca observi si faptul ca parul incepe sa-ti cada, sunt mari sanse sa te intristezi.

In mod normal, pierdem in fiecare zi pana la 100 de fire de par. In timpul sarcinii, acest numar se reduce, de aceea iti simti parul mai bogat. La cateva luni dupa sarcina, parul incepe iar sa cada, putin mai pronuntat fata de ritmul de dinainte de sarcina. Nivelul de estrogen din organism cade, iar caderea parului “recupereaza” stagnarea din timpul sarcinii. Ceea ce se intampla este perfect normal. 50% dintre mame experimenteaza caderea parului dupa sarcina.

Vestea buna? E absolut normal si trece. Chiar mai repede decat te astepti. Si poti diminua caderea parului astfel:

  • Mentine o dieta echilibrata, cu fructe si legume suficiente.
  • Utilizeaza un sampon si un balsam speciale.
  • Spala-ti parul cu grija.
  • Utilizeaza elastice de prins parul blande si moi.

10 alimente pentru un par sanatos

In cazul in care caderea parului este agresiva, adreseaza-te neaparat doctorului tau.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *