Sfaturi pentru mamici obosite

Toate mamicile au zile cand sunt prea obosite, cand parca ochii li se inchid si isi doresc sa fuga de toate responsabilitatile vietii. Cand ziua este prea lunga, iar somnul prea putin. Cand ai de facut prea multe, cand lucrurile nu ies cum ti-ai dori si esti frustrata. Obosita, somnoroasa si usor nervoasa.

Nu esti singura.

Iata cateva sfaturi pentru cum sa iti revii din aceasta stare:

  1. Ajusteaza-ti asteptarile. Da, in mod normal esti productiva, faci de toate, ai grija de casa, copil si sot, dar acum poti sa o lasi mai moale. Gandeste-te la treburile mai putin importante si lasa-le pentru mai tarziu. Vasele pot sa fie spalate si mai incolo. Nu este nevoie sa dai cu aspiratorul in toata casa.
  1. Ia o pauza. Roaga pe altcineva sa te ajute si sa se ocupe de ce trebuia sa faci, iar in timpul ramas ocupa-te de o activitate relaxanta. Dormi putin in timp ce bunicii au luat copilul in parc sau sotul ia ceva de mancare. Uita-te la filmul favorit. A cere ajutor nu este un semn de slabiciune. Supra-solicitarea si oboseala sunt mai destructive decat delegarea altor persoane pentru a se ocupa de sarcinile tale.
  1. Nu te inchide in tine! Te-ar ajuta mai mult sa vorbesti despre probleme si grijile tale decat sa le tii pentru tine. Daca simti ca nu ai cu cine vorbi sau pe cineva care sa te inteleaga, cauta mamici in aceeasi situatie ca a ta. Forumurile de socializare sunt pline de mamici care se sprijina una pe alta si isi ofera ajutor reciproc.

Nu uita ca a fi mama reprezinta una dintre cele mai dificile meserii pe care le poti avea. Este o meserie care cere sacrificii, presupune oboseala si stres, dar toate acestea se vor diminua odata cu timpul si sa iti dai seama ca a meritat totul.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *