Anual, in Romania dispar cateva mii de copii, lucru care inseamna cel mai negru cosmar al oricarui parinte. Totusi, uneori se intampla ca un copil sa nu mai fie langa noi, fie ca a alergat prin parc si ne-a scapat de sub privire, fie ca suntem intr-un loc aglomerat si s-a pierdut prin multime. De aceea, iesirile in oras in astfel de situatii sunt, adesea, stresante pentru adulti, care trebuie sa fie in permanenta atenti la copii. Citeste mai mult “Tu ii pui copilului tau tatuaje pentru siguranta?”

De ce este important felul in care iti imbraci copilul: cand este bebelus, puiul tau nu poate alege, asa ca tu esti cea care ii stabileste garderoba. Dar, de cum incepe sa creasca, alegerea hainelor este un prim semn de independenta. Toate mamicile stiu ca atunci cand un copil se incapataneaza sa aleaga o anumita hainuta, nu se pot impotrivi. Citeste mai mult “Concurs: De ce este important felul in care iti imbraci copilul”

Prietenii imaginari ai copiilor creeaza multe dezbateri in randul adultilor, fiind un subiect destul de delicat. Studiile arata ca peste 60% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani au prieteni imaginari. Atat fetitele cat si baieteii au in procente egale astfel de prieteni, care pot trai in casa cu ei sau pot aparea de nicaieri si au de obicei vieti complexe. Citeste mai mult “Prietenii imaginari”