De ce musca copiii?

Mamicile se intreaba de ce musca copiii si, de multe ori, acest comportament este considerat normal.

Mamicile se intreaba de ce musca copiii si, de multe ori, acest comportament este considerat normal. Poate la inceput, cand bebelusul are mai mult gingie decat dinti, e un gest haios. Dar pe urma, odata cu aparitie dintisorilor, nu putine mamici s-au trezit cu un deget compostat de puiul lor.

Copiii nu musca pentru a face rau cuiva. Foarte rar au aceasta motivatie. Copiii carora le apar dintisorii musca pentru a-si potoli si controla durerea cauzata de acest proces. Iar copiii mai mari musca pentru a starni reactie celor din jur. Stiu ca e un gest care atrage atentia, asa ca profita. De asemenea, copiii musca pentru a se elibera de frustrare. Muscatul e o cale simpla de a-si linisti emotiile, iar un tipat si o sperietura al celui muscat sunt echivalentul sentimentelor pe care le traieste copilul.

Ce poti face pentru a diminua comportamentul copiilor care musca?

Incurajeaza-l sa vorbeasca. Odata ce copilul tau isi dezvolta limbajul, incurajeaza-l sa-si exprime sentimentele. Vorbeste cu el si explica-i ca mami si tati nu pot ghici ganduri. Cel mic va invata sa spuna ce il deraneaza, chiar daca treptat. Astfel, va apela la cuvinte, nu la dintisori compostori.

Redu-i morocaneala. Asigura-te ca doarme suficient, ca este hidratat, mai ales cand iese la joaca impreuna cu alti copii. Ia cu tine in parc un pachetel cu gustare, pentru a-i reduce foamea.

Acorda-i suficienta atentie. Petreceti timp impreuna, mai ales daca este o perioada in care au loc schimbari in viata voastra. Nu-i crea senzatia ca nu esti alaturi de el, pentru ca va dezvolta comportamente care sa-ti atraga atentia.

Daca cel mic musca, ai rabdare cu el, si in niciun caz:

  • Nu-l pedepsi fizic;
  • Nu-l agresa verbal;
  • Nu folosi expresii dure “te fac de rusine”, “numai tu musti dintre toti copiii”, “te dau la tigani daca mai musti”;
  • Nu-l musca inapoi ca sa-i arati cum e.

Your email address will not be published. Required fields are marked *