Prima zi la gradinita

Prima zi la gradinita este intotdeauna atat pentru parinti, cat si pentru copii, un eveniment major care cu siguranta nu se va uita niciodata. Probabil cea mai mare teama a unui parinte este aceea ca cel mic nu se va acomoda vietii de gradinita, dar, cu putina rabdare si mici sfaturi utile, acesta va trece mult mai usor peste schimbarea din viata lui.

Pentru a-l pregati din timp si pentru a face fata mai usor acestei schimbari, poti incepe prin a-l duce la gradinita la care va invata pentru cateva ore cu cateva zile inainte, astfel se va familiariza cu locul in care va merge in fiecare zi. Acolo ii poti face cunostiinta cu educatioarea, ii poti povesti putin despre viitorii colegi de gradinita si ii poti raspunde la toate intrebarile si nelamuririle lui.

Cumpararea ghiozdanului, a creioanelor colorate si a celorlalte rechizite scolare il pot face de asemenea sa devina mai entuziasmat si deschis cu privire la inceperea gradinitei. Mergi cu el si incearca sa ii cumperi ce ii place si sa ii respecti dorintele fara a-i impune un anumit penar sau ghiozdan.

In seara de dinainte, incercati sa ii pregatesti ghiozdanul lasandu-l pe el sa isi aleaga hainele cu care doreste sa se imbrace a doua zi, si pe cat posibil culcati-va mai devreme astfel incat dimineata sa fiti mai odihniti si sa aveti timp sa pregatiti restul lucrurilor.

Odata ajunsi la gradinita, trebuie sa fii pregatita pentru orice reactie din partea copilului. Plansetele si rugamintile cu siguranta isi vor face aparitia, dar asta nu trebuie sa te intimideze in cazul in care educatoarea iti va spune sa pleci. Ia-ti ramas bun de la copil, imbratiseaza-l si incearca sa-i explici ca te vei intoarce dupa el peste cateva ore. Educatoarea stie sa trateze acest gen de situatii, nu este la primul copil aflat pentru prima data la gradinita.

Odata ajunsi acasa dupa prima zi de gradinita vorbiti despre ce cum a fost si impartasiti experienta.

Your email address will not be published. Required fields are marked *