Prima discutie despre dragoste cu copilul adolescent

Prima discutie despre dragoste cu copilul adolescent este o problema cu care se intalnesc toti parintii, de aceea este important momentul si modul in care acestia abordeaza problema.

Varsta copilului pentru a purta aceasta discutie este o dilema la care nimeni nu poate raspunde cu exactitate. Aceasta discutie se poate incepe treptat, iar in jurul pubertatii copilului, atunci cand corpul incepe sa i se schimbe, este perioada oportuna pentru a-i vorbi despre dragoste si sex.

Chiar daca parintii tind sa evite sau sa amane acest subiect, este important sa se poarte aceasta discutie, astfel incat copilul sa poata avea intr-un viitor apropiat relatii afective de succes, dar si o viata de familie fericita.

De asemenea aceasta discutie il va ajuta sa dezvolte o atitudine corecta despre sex, va invata ce inseamna un comportament sexual responsabil, va fi informat corect si va intelege care sunt consecintele implicate intr-un act sexual iresponsabil.

Aceasta discutie trebuie sa cuprinda atat o baza anatomica, explicandu-i sistemul reproducator feminin si masculin, cat si ce presupune actul sexual, si cum se formeaza o sarcina, detalii despre fertilitate, aspectele emotionale si fizice pe care le implica actul sexual, cat si infectiile cu transmitere sexuala si metodele de preventie.

Discutia trebuie purtata intr-un ambient linistit, iar parinti trebuie sa fie cat mai relaxati. Acestia trebuie sa se asigure ca i-au captat atentia copilului folosind in acelaşi timp cuvinte cat mai simple si pe intelesul lui.

Daca adolescentul/copilul este rusinat, parintii nu trebuie sa se alarmeze. Lui ii este cel mai greu sa abordeze subiectul.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *