Copiii si tehnologia

Copiii si tehnologia – in ultimii ani tehnologia a devenit un membru al familiei, iar problema relatiei dintre calculator/televizor/tableta si copilul nostru nu este una minora si trebuie sa ne puna mari semne de intrebare.Studiile efectuate in Statele Unite ale Americii arata ca multi copii cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani petrec in jur de 7 ore si jumatate in fata televizorului pe saptamana, 90% din copiii cu varsta de pana la 2 ani se uita la televizor, 30% din copiii de pana la 3 ani au televizor in camera, iar privitul excesiv la televizor poate fi asociat cu probleme psihologice, fizice si sociale.

Cu siguranta este foarte greu in ziua de azi sa inlaturi definitiv tehnologia din viata familiei tale, de aceea cateva reguli simple iti pot fi de ajutor pentru a putea imbunatati calitatea vietii copilului tau.

-Varsta este foarte importanta atunci cand vine vorba de utilizarea calculatorului sau a televizorului, un copil cu varsta mai mica de 9 luni nu are abilitatile fizice si psihice dezvoltate pentru a utiliza aceste aparate.

-Stabileste un program si un timp fix pe care copilul tau il poate petrece in fata televizorului sau a calculatorului in functie de varsta lui.

-Evita sa pui televizorul/calculatorul in camera copilului.

-Incearca sa petreci timp alaturi de el in fata televizorului si pe cat posibil sa ii controlezi programele care le urmareste.

-Alege programe special concepute pentru copi atunci cand decizi sa iti lasi copilul la calculator astfel incat acesta sa devina un instrument educativ.

Multi specialisti recomanda parintilor alegerea atenta a jocurilor si desenelor pentru calculator, precum si supravegherea atenta a acestora deoarece multe dintre ele contin acte de violenta extrema iar copiii sunt foarte vulnerabili la stimulii din mediul inconjurator nestiind inca sa faca diferenta intre bine si rau sau realitate si fictiune.

Your email address will not be published. Required fields are marked *