Cum alegem gradinita perfecta?

Cum alegem gradinita perfecta? Vine un moment in viata oricarui parinte care nu poate fi evitat: gradinita. Cu inima stransa sau cu nerabdarea de a-l da la gradinita cel mic, un parinte este pus in fata unei alegeri dificile: cum ne asiguram ca gradinita la care va sta copilul nostru zilnic este cea mai potrivita pentru el?

Uita-te, mai intai, prin cartierul in care stai sau in imprejurimea bunicilor, daca acestia se asigura de dusul si adusul de la gradinita a celui mic. Distanta ar trebui sa fie cat mai mica fata de casa, pentru a ajunge in timp util si a nu sta pe drumuri. Alternativ, poti alege o gradinita de pe langa serviciul tau, numai daca ai un loc de munca stabil care nu isi va muta sediul prea curand.

Verifica daca gradinita pe care ai pus ochii are toate cerintele pe care le vrei tu: ofera si masa de pranz? Au program scurt sau poti sa-l iei cand iesi de la munca? Cum ramane cu programul de afterschool? Cati copii sunt intr-o grupa? Se tin cont de restrictiile alimentare ale unui copil, daca acestea exista?

Inarmeaza-te cu rabdare si ia-ti copilul la o vizita in gradinitele pe care le ai in minte. Poate poti asista la desfasurarea unei ore pentru a-ti face o idee generala. Discuta cu invatatoarele de acolo si observa-le interactionand cu alti copii. Se ocupa si individual de copii sau au numai activitati pe grupe? Cum stau la capitolul disciplina si gestionarea emotilor? Pe cat posibil, observa si cum se joaca cei mici in timpul pauzelor – ies afara cat vremea le permite? Echipamentul de afara este sigur sau pare vechi de ani buni?

Intreaba-ti vecinii unde isi duc copiii sau, daca aceasta varianta nu este disponibila, cauta pe internet forumuri cu alti parinti si parerile lor despre anumite gradinite. Ai grija la data redactarii comentariilor de pe internet, caci nu te intereseaza informatii vechi de zece ani! Daca ai pus deja ochii pe o anumita gradinita despre care nu prea gasesti informatii, poate ai noroc cu un parinte dispus sa-ti raspunda la intrebari dupa terminarea programului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *