Tu ii pui copilului tau tatuaje pentru siguranta?

Mutarea-in-alta-tara

Tu ii pui copilului tau tatuaje pentru siguranta?

Anual, in Romania dispar cateva mii de copii, lucru care inseamna cel mai negru cosmar al oricarui parinte. Totusi, uneori se intampla ca un copil sa nu mai fie langa noi, fie ca a alergat prin parc si ne-a scapat de sub privire, fie ca suntem intr-un loc aglomerat si s-a pierdut prin multime. De aceea, iesirile in oras in astfel de situatii sunt, adesea, stresante pentru adulti, care trebuie sa fie in permanenta atenti la copii.

Cu totii stim cate ceva despre cei mici: deseori sunt neastamparati, fug repede pe unde apuca, se smucesc din mana parintilor cand ne asteptam mai putin si au o energie fantastica. In astfel de conditii, se pune adesea problema sigurantei lor si la ce metode putem apela pentru a ne tine copiii in siguranta. Un trend intalnit este tinerea copilului intr-un dispozitiv de siguranta asemanator unei lese pentru caini, care se leaga de mana unui adult si a copilului si permite miscarea celui din urma intr-un spatiu determinat. Desi controversata, aceasta metoda a prins gust si in Romania, in ciuda zecilor de pareri contra leselor pentru copii.

O alta metoda pentru a-ti tine copilul in siguranta este, insa, aplicarea unui tatuaj temporar cu datele de contact pe piele. Desi aceasta „moda” nu a prins inca gust in Romania, ea se practica cu succes in strainatate. Parintii comanda de pe internet stickere pe care scriu datele lor de contact, apoi il aplica in orice loc vizibil copilului.

Prin aceasta metoda, nu mai trebuie sa-ti faci griji sa-l inveti pe cel mic numarul tau de telefon pe de rost, nu va trebui sa-i faci poze zilnic cu ce e imbracat si nici el nu va fi nevoit sa spuna cum arata parintii sai. Rezistenta acestor tatuaje difera in functie de modelul folosit, insa in general va ramane pe piele minim o zi. Diversitatea modelelor va asigura un design colorat, placut pentru orice fel de copil. Sunt rezistente la transfer, la apa si nu se dau usor jos cand un copil pus pe sotii incearca sa le stearga.

Cum siguranta este pe primul loc, invata copilul cum sa sune la 112, sa nu se teama de politisti, ci, din contra, daca se pierde sa caute imediat unul sau o persoana autorizata. Trebuie sa stie sa nu plece cu necunoscuti si nici sa se lase pacalit cu promisiunea unor dulciuri sau a unor animale de companie dragute.

Your email address will not be published. Required fields are marked *