Ai un copil neascultator si ti-ar prinde bine cateva sfaturi de la specialisti in comportamentul celor mici? Daca raspunsul este pozitiv, inseamna ca te incadrezi in marea parte a parintilor, caci aproape fiecare adult s-a confrunt cu un copil neascultator macar o data in viata.De cele mai multe, comportamentul unui astfel de copil poate sa te faca irascibil, sa te enerveze sau sa te faca sa crezi ca nu mai ai ce face. Din fericire, exista mai multe sfaturi pe care le poti incerca pentru a face fata cu brio unui copil neascultator. Citeste mai mult “Sfaturi pentru un copil neascultator”

Desi exista generatii intregi de oamei crescuti cu pedepse fizice, ridicat tonul si alte asemenea, in ziua de astazi este recomandat sa cresti un copil fara sa ridici vocea. Se promoveaza tehnici de disciplina pozitiva, tratarea copilului ca pe un egal si sa il lasi pe cel mic sa experimenteze consecintele faptelor lui. Deseori, insa, un parinte se poate simti frustrat, mai ales cand copilul nu respecta anumite cerinte sau rugaminti si poate apela la strigate sau tipat. Citeste mai mult “Cum sa cresti un copil fara sa ridici vocea”

Sa cresti un copil optimist este de dorit in orice societate. Dar ce inseamna asta? Un copil optimist priveste cu seninatate viata, apreciaza lucrurile bune din viata lui, nu se descurajeaza in fata necazurilor si a greutatilor vietii. Speranta pentru un viitor mai bun este prezenta, iar paharul este mereu pe jumatate plin. Un adult optimist este increzator in propriile forte de a descurca pe cont propriu, in ciuda oricarei greutati. Citeste mai mult “Cum sa cresti un copil optimist”

Copilul meu injura, ce-i de facut?  Poate fi socant sa-ti auzi copilul injurand. Iti trec prin minte rapid toate datile in care tu ai injurat la randul tau si te intrebi daca vreuna a fost de fata cu el. Mintea iti fuge apoi la colegii lui de o varsta apropiata, poate a auzit la scoala ceva? Sau a auzit intamplator pe strada si nu stie ce inseamna de fapt? Nimic mai usor de ameliorat, dar exista cazuri in care cel mic e constient perfect de ce spune si o face deliberat. Citeste mai mult “Copilul meu injura, ce-i de facut?”