Sa cresti un copil optimist este de dorit in orice societate. Dar ce inseamna asta? Un copil optimist priveste cu seninatate viata, apreciaza lucrurile bune din viata lui, nu se descurajeaza in fata necazurilor si a greutatilor vietii. Speranta pentru un viitor mai bun este prezenta, iar paharul este mereu pe jumatate plin. Un adult optimist este increzator in propriile forte de a descurca pe cont propriu, in ciuda oricarei greutati. Citeste mai mult “Cum sa cresti un copil optimist”

Copilul meu injura, ce-i de facut?  Poate fi socant sa-ti auzi copilul injurand. Iti trec prin minte rapid toate datile in care tu ai injurat la randul tau si te intrebi daca vreuna a fost de fata cu el. Mintea iti fuge apoi la colegii lui de o varsta apropiata, poate a auzit la scoala ceva? Sau a auzit intamplator pe strada si nu stie ce inseamna de fapt? Nimic mai usor de ameliorat, dar exista cazuri in care cel mic e constient perfect de ce spune si o face deliberat. Citeste mai mult “Copilul meu injura, ce-i de facut?”

Copilul meu nu citeste. Ce ma fac?

Ce e mai frumos decat un moment de imbratisat cu copilul tau in timp ce cititi ceva? Putine lucruri, spunem noi! Ce ne facem insa cu un copil care nu citeste? Nici din proprie initiativa, iar daca are o lectura obligatorie o evita pana in ultimul moment sau doar se face ca o citeste? Iata cele mai des intalnite cazuri in care un copil nu vrea sa citeasca: Citeste mai mult “Copilul meu nu citeste”

Bunele maniere la copii: politetea si „cei sapte ani de acasa” merg mana in mana. Cum omul traieste intr-o societate, o buna intelegere si comunicare cu celelalte persoane este necesara la orice varsta. Ce ar trebui sa stie cel mic de la o varsta frageda? In functie de context, bunele maniere sunt altele, asa ca trebuie sa cunoasca mai multe: Citeste mai mult “Bunele maniere la copii”