Cont-de-social-media-sub-13-ani

Cont de social media sub 13 ani? Da sau nu? Oricare ar fi raspunsul, vrei sa impaci si capra si varza. Cele mai multe retele de socializare sau conturi de social media impun ca limita de varsta 13 ani (Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram, Skype, YouTube). Altele ca WhatsApp au anuntat alta limita de varsta – 16 ani. Iar tu, ca mama, ai aflat deja, spus cu nonsalanta de catre odrasla ta, ca vrea sa-si faca cont de social media fara sa fi atins limita de varsta. Cum procedezi in cazul asta? Citeste mai mult “Cont de social media sub 13 ani?”

Sfaturi-de-la-psihologi-pentru-a-intelege-mai-bine-un-copil

Ai un copil neascultator si ti-ar prinde bine cateva sfaturi de la specialisti in comportamentul celor mici? Daca raspunsul este pozitiv, inseamna ca te incadrezi in marea parte a parintilor, caci aproape fiecare adult s-a confrunt cu un copil neascultator macar o data in viata. De cele mai multe, comportamentul unui astfel de copil poate sa te faca irascibil, sa te enerveze sau sa te faca sa crezi ca nu mai ai ce face. Pentru a face fata cu brio. iti oferim cateva sfaturi pentru un copil neascultator: Citeste mai mult “Sfaturi pentru un copil neascultator”

Cum-sa-cresti-un-copil-fara-sa-ridici-vocea

Desi exista generatii intregi de oameni crescuti cu pedepse fizice, ridicat tonul si alte asemenea, in ziua de astazi este recomandat sa cresti un copil fara sa ridici vocea. Se promoveaza tehnici de disciplina pozitiva, tratarea copilului ca pe un egal si sa il lasi pe cel mic sa experimenteze consecintele faptelor lui. Deseori, insa, un parinte se poate simti frustrat, mai ales cand copilul nu respecta anumite cerinte sau rugaminti si poate apela la strigate sau tipat. Citeste mai mult “Cum sa cresti un copil fara sa ridici vocea”

Cum-sa-cresti-un-copil-optimist

Sa stii cum sa cresti un copil optimist este de dorit in orice societate. Dar ce inseamna asta? Un copil optimist priveste cu seninatate viata, apreciaza lucrurile bune din viata lui, nu se descurajeaza in fata necazurilor si a greutatilor vietii. Speranta pentru un viitor mai bun este prezenta, iar paharul este mereu pe jumatate plin. Un adult optimist este increzator in propriile forte de a descurca pe cont propriu, in ciuda oricarei greutati. Citeste mai mult “Cum sa cresti un copil optimist”