Cei 7 ani de acasa

Cei 7 ani de acasa reprezinta educatia pe care copilul o primeste de la parinti incepand de la bunele maniere si continuand cu regulile morale care il vor defini ulterior ca adult.

Toata lumea se gandeste la un copil care are cei 7 ani de acasa ca la un copil bine educat, care se comporta exemplar cu persoanele din jurul lui si care stie sa faca diferenta intre ce e bine si ce e rau.

La baza celor 7 ani de acasa stau cativa factori esentiali: valorile pe care se bazeaza familia si care ii sunt transmise micutului, dragostea parintilor si specificul copilului de dezvoltare.

Un copil iubit si apreciat de catre familie se va simti protejat si va avea un sentiment de siguranta care ii va permite sa aiba incredere in fortele proprii si sa invete si sa isi asume regulile de comportament.

Daca educarea copilului se va face intr-un ambient deschis si relaxant, bazat pe iubire si incredere, atunci acesta nu va percepe regulile ca pe o disciplina de fier si ii va fi mult mai usor sa le asimileze.

Este foarte important ca parintii sa inteleaga ca educarea copilului trebuie adaptata etapelor de varsta deoarece cel mic intelege lumea intr-un mod diferit la 3, 5 sau 7 ani.

Daca pana la varsta de 2-3 ani copilul nu va fi capabil sa vada dincolo de nevoile lui, incepand cu varsta de 3 ani si pana la 5 ani acesta va incepe sa fie capabil sa imparta jucariile si sa faca diferenta dintre a face un lucru bun si a face un lucru rau.

Tot la aceasta varsta copilul trebuie initiat in arta bunelor maniere, cea mai buna metoda pentru a face acest lucru fiind cea in care cel mic va participa la masa alaturi de familie si va fi plimbat in anumite ipostaze din care poate deprinde regulile de purtare.

Dupa varsta de 5 ani cel mic va incepe sa petreaca mai mult timp cu persoanele din jur, aici este momentul cheie unde el va invata sa aiba un vocabular cat mai divers si bine conturat dar si sa isi dezvolte capacitatea de comunicare cu cei din jur si sa isi argumenteze punctul de vedere.

Cheia succesului in educarea copilului o au parintii care trebuie sa implementeze reguli si sa nu se abata de la ele. Atat mama cat si tatal trebuie sa ramana fermi in deciziile pe care le iau si sa ii spuna dinainte copilului ce se va intampla daca nu le respecta.

Your email address will not be published. Required fields are marked *