Cele mai competitive sisteme de educatie din lume

Cele mai competitive sisteme de educatie din lume: cu totii stim cate ceva despre sistemul educational romanesc, dar ce se intampla in alte tari? Care tari se mandresc cu sisteme competitive de educatie? Iata cate ceva despre sistemul de educatie din lume:

  1. Singapore conduce topurile educationale in ceea ce priveste stiintele exacte. De multe ori criticat pentru ca pune prea multa presiune si stres asupra copiilor, sistemul din Singapore este caracterizat de importanta acordata notelor, care conteaza enorm pentru un potential angajator. De asemenea, se ia in vedere nu numai nota propriu-zisa la un examen, ci si pozitia acelei note in contextul general al clasei. Spre exemplu, nu e suficient sa iei echivalentul notei 9 daca mai mult de jumatate din colegi au luat note de 9 si 10.
  2. Coreea de Sud se bazeaza pe teste standardizate, disciplina zilnica si un sentiment de mandrie nationala accentuat. Pentru a patra oara consecutiv, Coreea de Sud are primul loc in 2017 in World Top 20 Education Poll. Copiii au deseori cel putin cate un meditator care ii ajuta sa faca fata cerintelor mari de la scoala, ei participand dupa ore la hagwon, un program privat de cursuri. Astfel, copiii ajung sa fie la scoala de la ora 8 si sa ajunga acasa dupa 7 sau 8 seara, jongland intre cursuri, invatare, exercitii practice si alte activitati dupa un program strict. Cina se ia de multe ori la scoala si nu e neobisnuit ca sambata sa gasesti elevi la scoala. Pana in 2012, zilele oficiale de scoala erau de luni pana sambata, intre timp orele sambata devenind facultative.
  3. Sistemul educational din China vine la randul lui cu provocari, multe ore petrecute la scoala si o presiune mare pe elevi pentru a excela. Din cauza populatiei foarte numeroase, aceasta presiune tinde sa devina foarte mare. Gaokao este numele examenului echivalent cu bacalaureatul, considerat unul dintre cele mai grele examene din lume. Dureaza aproximativ 9 ore si se desfasoara pe durata a doua zile, incluzand probe de matematica, o limba straina si, in functie de specializare, doua probe din domeniul stiintelor sociale sau din domeniul stiintelor naturale. Astfel, ei pot alege din istorie, politica sau geografie, respectiv din fizica, chimie sau biologie, iar notele se dau in puncte, maximul fiind de 750 de puncte.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *