Cele mai in voga nume pentru copii

Cele mai in voga nume pentru copii in general sunt cele unice, de aceea gasirea numelui pentru bebelus reprezinta o adevarata provocare si le da multe batai de cap viitorilor parinti.

Tendintele se schimba des, iar in ultimii ani numele straine au devenit foarte populare, parintii inspirandu-se din cultura pop, insa si numele traditionale romanesti au revenit in tendinte.

In general parintii isi doresc nume unice pentru copii lor, insa aceeasi dorinta o au si pentru un nume crestin pentru a-I putea sarbatori ziua onomastica. Cele mai populare nume intalnite la noi in tara sunt la fete Maria, Elena sau Ioana, iar in cazul baietilor David, Andrei sau Alexandru.

Foarte multi parinti au parte de mici certuri pe tema aceasta, deoarece fiecare doreste alt nume pentru bebelus, de aceea noi te sfatuim sa va ganditi bine inainte de a alege numele deoarece o sa ramana cu el toata viata. Cel mai bine ar fi sa faceti o lista si sa treceti acolo toate numele care va plac. Dupa ce a-ti facut aceasta lista puteti incepe sa va inspirati si din alte surse ca sa fiti siguri ca nu uitati nimic. Aici va puteti inspira din numele rudelor, numele celebritatilor sau nume din personaje din carti sau din filme.

Ca sa iti usuram alegerea, noi am facut un top cu “cele mai in voga” nume de copii in prezent in tara noastra:

Fete: Ana, Iris, Daria, Antonia, Amalia, Eva, Ema, Sofia, Olivia, Maria, Corina, Elena

Baieti: David, Luca, Matei, Andrei, Stefan, Mihai, Calin, Vladimir, Raul

Deoarece in ultimi ani au aparut tot felul de nume bizare,  n 2011 s-a schimbat un articol in Codul Civil astfel incat s-a interzis inregistrarea prenumelor indecente, ridicole sau a altora asemenea. Si psihologii ne atrag atentia ca gasirea numelui are o importanta majora asupra unei persoane si isi pune amprenta pe dezvoltarea unui copil de aceea trebuie sa fiti foarte atenti si sa nu va dati frau liber imaginatiei.

Your email address will not be published. Required fields are marked *