Cont de social media sub 13 ani?

Cont-de-social-media-sub-13-ani

Cont de social media sub 13 ani? Da sau nu? Oricare ar fi raspunsul, vrei sa impaci si capra si varza. Cele mai multe retele de socializare sau conturi de social media impun ca limita de varsta 13 ani (Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram, Skype, YouTube). Altele ca WhatsApp au anuntat alta limita de varsta – 16 ani. Iar tu, ca mama, ai aflat deja, spus cu nonsalanta de catre odrasla ta, ca vrea sa-si faca cont de social media fara sa fi atins limita de varsta. Cum procedezi in cazul asta?

Pe langa beneficiile pe care le aduce internetul si socializarea online, exista multe parti negative de care trebuie sa fii constienta atunci cand un copil navigheaza pe internet. Restrictiile de varsta sunt create pentru a asigura siguranta celor mici, si nu pentru a-i priva pe acestia de partile frumoase ale internetuluui. Astfel, pentru un copil de o varsta mai mica, este de preferat sa limitezi accesul la retele de socializare, spre binele lui.

Totusi, daca insistentele lui sunt foarte mari, ii poti face pe plac lasandu-l sa se uite la conturile pe care le ai tu, totul sub supravegherea unui adult. Vorbeste-i despre ce presupune anonimatul, riscul de internet bullying, pericolele care exista online. La vremea potrivita va putea sa isi faca un cont, insa pana atunci poate sa se multumeasca sa priveasca conturile parintilor sau, daca varsta este mai apropiata de 13 ani, sa aiba un cont comun cu parintii. Explica-i ca este monitorizat si nu are acces la unele lucruri. Poti instala programe care faciliteaza controlul parintilor asupra activitatii copilului. Totusi, nu limita complet accesul – poate oricand sa isi faca un cont cu ajutorul unui coleg, de pe alt dispozitiv, cu un nume fals, iar tu sa nu stii nimic despre asta, crescand riscul de a accesa nesupravegheat. De asemenea, poti instala programe care limiteaza accesul la anumite site-uri pentru o perioada de timp stabilita de dinainte. De exemplu, iti poti lasa copilul sa intre pe site-ul X doar in weekend. Astfel, poti controla mai usor activitatea lui pe internet.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *