Copilul meu injura. Ce e de facut?

Copilul-meu-injura

Copilul meu injura. Ce e de facut?  Poate fi socant sa-ti auzi copilul injurand. Iti trec prin minte rapid toate datile in care tu ai injurat la randul tau si te intrebi daca vreuna a fost de fata cu el. Mintea iti fuge apoi la colegii lui de o varsta apropiata. Poate a auzit la scoala ceva? Sau a auzit intamplator pe strada si nu stie ce inseamna de fapt? Nimic mai usor de ameliorat, dar exista cazuri in care cel mic e perfect constient de ce spune si o face in mod deliberat.

Comportamentul de huligan, manifestat prin jigniri, ofense, injuraturi si lipsa de respect pot fi semne ca micutul tau ar putea sa o ia pe o cale gresita, ajungand in anturajuri nefaste si fiind incapabil sa se integreze in societatea inalta. Ce trebuie făcut în acest caz?
In primul rand, trebuie tinut cont ca orice critica directa nu va face decat sa inrautateasca problema, facandu-l sa creada ca familia este impotriva lui si astfel este justificat sa aleaga cercul de prieteni in locul parintilor. In celalalt caz, ar putea sa se simtă rusinat, inhibat si sa îsi piarda din abilitatile sociale.
Asadar, orice critica trebuie însotita de o fundamentare exacta si ar fi bine sa fie bazata pe reafirmarea dragostei parentale si pe faptul ca parintele are in vedere in primul rand interesul copilului. Orice atentionare este bazata doar pe acest aspect. Pe internet circula moda borcanului de injuraturi, un borcan in care copilul pune o moneda sau o bancnota de valoare mica de fiecare data cand injura. Daca acest comportament se amelioreaza, poate pastra inapoi banii dati.

Nu uita sa limitezi accesul la sursele in care apar multe injuraturi – canalurile de youtube, anumite filme sau jocuri video. Instaureaza zero toleranta pentru limbaj licentios si fa front comun cu toti membrii familiei cu care copilul are un contact des: nimeni nu injura de fata cu el, ba chiar descurajeaza orice tentativa.

Your email address will not be published. Required fields are marked *