Cum ajutam copiii sa invete utilizand metode din viata reala

Cum ajutam copiii sa invete utilizand metode din viata reala: de multe ori parintii se intreaba ce lucruri pot face pentru copiii lor acasa, pentru a-i ajuta si a-i sustine cu invatatul.

Cititul este foarte important si esential pentru cresterea intelectuala a copilului. Lectura poate incepe de la o varsta cat mai frageda, prin povestile de noapte buna.

Scrisul trebuie sa inceapa cu desenatul unor imagini simple, continuand cu adaugarea unor linii si simboluri acestor desene.

Invatarea numerelor incepe prin numararea cu ajutorul degetelor.

Odata cu inceperea scolii, o mare parte a invatarii va fi transferata de acasa in clasa de la scoala. Aici parintii pot transforma treburile zilnice in oportunitati de invatare pentru copiii lor, astfel incat acestia sa poata lua conceptele invatate la scoala si sa le aplice in viata de zi cu zi.

De-a lungul zilei aceste oportunitati vor aparea destul de des, iar conceptele predate in scoala sunt foarte usor de transferat acasa. Unele dintre aceste metode de succes pot fi:

Clasificarea si sortarea – se poate face purtand o discutie libera cu copilul, de exemplu, in baie, unde se pot clasifica si sorta hainele de diferite tesaturi si culori, utilizand termini in discutie precum: mai intai, urmatorul, atunci, la final.

Contactul cu banii – aceasta metoda poate fi cheia succesului atunci cand vine vorba de matematica. Un copil poate invata sa gaseasca preturi, sa calculeze anumite sume sau sa transforme o moneda in subdiviziuni.

Masurarea – se pot taia anumite obiecte sau alimente in diferite lungimi si se poate provoca copilul sa gaseasca lucruri care au aceeasi lungime, mai mica sau mai mare ca obiectele taiate.

Un pachet de biscuiti poate fi de mare ajutor pentru un parinte care vrea sa ii explice copilului operatiunile de adunare, scadere, inmultire si impartire. Acesta trebuie doar sa divida pachetul de biscuiti pentru a le demonstra simetria si calculele.

De asemenea i se pot pune intrebari simple de genul: ‘’Daca un pachet contine 25 de biscuiti si tu ai mancat 10, cu cati biscuiti ramai?’’ sau ‘’Daca ti-as da acum 10 biscuiti si mai tarziu inca 10, cati biscuiti ai avea in total?’’

Matematica invatata distractiv poate fi cheia succesului pentru a ajuta copiii sa devina atrasi de ea si sa ramana niste elevi constiinciosi pe toata durata vietii.

Your email address will not be published. Required fields are marked *