Cum invata un copil?

Cum invata un copil? Citeste mai jos cateva lucruri esentiale despre procesul de invatare pe care trebuie sa le stie orice mamica.

Un copil are la nastere aproximativ 100 de miliarde de neuroni. Cei mai multi nu sunt conectati, dar pana cand acesta ajunge la varsta de 3 ani, fiecare neuron poate avea pana la 10 mii de conexiuni.

De-a lungul anilor, procesul de cablare (regenerare) a fost studiat prin intermediul a nenumarate cercetari in urma carora au reiesit foarte multe informatii despre cum poate invata un copil. Din nefericire, de ani de zile se pastreaza aceleasi obiceiuri cand vine vorba despre cum invata copiii la scoala si acasa.

In randurile care urmeaza vom descoperi impreuna si alte metode prin care un copil poate invata.

In primul rand este esential ca parintii sa stie ca un copil invata cel mai bine atunci cand este interesat. Acest lucru se poate realiza doar cand copiii sunt bine dispusi, bine odihniti si bine hraniti.

Fiecare copil este diferit si prin urmare invata diferit. Inca din primele faze ale copilariei, cand copiii invata sa mearga, sa sara, sa vorbeasca, si pana la faza in care ajung sa invete matematica sau muzica, trebuie sa fim constienti ca inteligenta lor se dezvolta in etape diferite.

Unii copii sunt gata sa mearga la gradinita la 3-4 ani, iar altii pur si simplu pana la varsta de 6-7 ani nu sunt gata sa invete.

Invatatul trebuie sa fie o placere pentru copil, in cazul in care parintii observa ca nu se descurca la o anumita materie, acesta trebuie indrumat spre alta pana isi va descoperi punctele forte.

Anii prescolari sunt importanti deoarece atunci se construiesc noi cadre, noi modalitati de vizionare si de interpretare a lumii.

Creierul copiilor nostri este construit astfel incat sa isi aminteasca informatii asociate cu alte cunostinte. Imagineaza-ti un dulap cu mai multe sertare. Fiecare sertar contine un anumit subiect, iar atunci cand cei mici invata lucruri noi care se potrivesc cu ceva deja inmagazinat, adauga informatia in sertarul corespunzator. Astfel copiilor le este mult mai usor sa isi aminteasca informatiile.

Iar la final sa nu uitam de lectura si de cat de importante sunt povestile pentru dezvoltarea imaginatiei. Copiii obisnuiti de mici cu povestile vor accepta mai usor lectura ca adulti si se vor descurca mai bine la orele de limba si literatura romana.

Your email address will not be published. Required fields are marked *