Cum renunti la suzeta

Cum renunti la suzeta – te intrebi acum cand cel mic e destul de mare si ti-ai dori sa fie independent de acest obiect care i-a adus atat alinare. 

Medicii recomanda folosirea suzetei incepand cu varsta de doua luni si renuntarea ei in jur de varsta de un an si jumatate. Daca la inceput aceasta ii asigura copilului linistea si confortul emotional, dupa o perioada ea incepe sa devina o obsesie fara de care copilul nu poate dormi. In jurul varstei de 2 ani, este recomandata inceperea procesului de renuntare.

Cu ajutorul celor mai practice, amuzante si ingenioase trucuri, copilul poate fi ajutat sa inteleaga de ce este nevoie sa renunte la ea. Poti face un plan bine pus la punct timp de cateva zile, care il va face sa renunte definitiv la suzeta. Pentru inceput, este indicat sa comunici mult cu el, sa ii spui copilului dimineata si seara sa isi ia la revedere de la suzeta. De asemenea poti inventa o poveste atractiva pentru el in care sa ii povestesti ca suzeta trebuie sa plece, astfel nu va incepe sa planga dupa ea. O alta metoda ar fi aceea cu recompense, propune-i un schimb cu jucaria pe care o astepta de atata timp. Atunci cand au in fata posibilitatea achizitionarii unei jucarii nou-noute, suzeta nu le va mai fi pe plac atat de tare.

O alta abordare este aceea de a elimina suzeta in situatiile in care copilul este fericit si se joaca sau este acasa.Dupa ce acesta se obisnuieste fara suzeta acasa, se poate trece la pasul urmator care consta in eliminarea ei si in aer liber si, usor, usor de tot.

Indiferent de metoda aleasa, parintii trebuie sa fie pregatiti de o perioada in care se lasa cu plansete de la una pana la cinci nopti, dar cu rabdare si perseverenta se depaseste si acest mic obstacol.

Your email address will not be published. Required fields are marked *