Cum sa cresti un copil optimist

Cum-sa-cresti-un-copil-optimist

Sa stii cum sa cresti un copil optimist este de dorit in orice societate. Dar ce inseamna asta? Un copil optimist priveste cu seninatate viata, apreciaza lucrurile bune din viata lui, nu se descurajeaza in fata necazurilor si a greutatilor vietii. Speranta pentru un viitor mai bun este prezenta, iar paharul este mereu pe jumatate plin. Un adult optimist este increzator in propriile forte de a descurca pe cont propriu, in ciuda oricarei greutati.

Este bine de stiut ca optimismul se poate dezvolta, existand numeroase cai de a privi lucrurile intr-un mod optimist, chiar si in cazul adultilor trecuti prin multe experiente. Spre exemplu, limbajul folosit la descrierea lucrurilor trebuie sa se axeze pe partile pozitive, folositoare si nu pe cele negative.

Promoveaza gratitudinea si multumirea fata de lucrurile bune care se intampla in casa. Spre exemplu, il poti incuraja pe cel mic sa tina un jurnal in care sa noteze zilnic lucruri pentru care este recunoscator sau de care s-a bucurat. Sau poti lua un borcan mare, in care fiecare membru al familiei pune biletele in care a scris ce lucru l-a facut fericit. Fiecare are o culoare diferita, iar la final de an poti lua biletele la citit si sa va bucurati impreuna de clipele pe care le-ati petrecut.

Redu numarul de ore petrecute in fata stirilor. In fiecare zi, in fiecare colt al lumii exista lucruri nu tocmai placute, crime, razboaie si altele asemenea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa acordam atentie prea multa acestora. De multe ori, stirile accentueaza partile negative ale unui fapt. Canalele de televiziune promoveaza prea putin lucruri pozitive, reusite, descoperiri sau alte lucruri benefice.

Nu uita nici de exemplul personal! Deseori copiii copiaza ce vad la parinti, astfel ca dintr-un parinte pesimist un copil are putine sanse de a deveni un adult optimist. Ai grija la propriul limbaj, atat verbal cat si nonverbal. Nu uita ca exista un motiv de a zambi in fiecare zi!

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *