Rolul invatarii limbilor straine

Rolul invatarii limbilor straine: printre zecile de activitati extrascolare sau pentru afterschool se afla, deseori, posibilitatea invatarii unei limbi straine. Poate ca te gandesti de ce sa iti dai copilul sa invete o limba straina si nu la altele, asa ca noi iti venim in ajutor.

In primul rand, varsta copilariei este varsta la care un om invata cel mai usor o limba straina, deoarece invatarea se face prin joc, natural si cu mult mai putin efort decat daca ar face-o la o varsta mai inaintata. Alte activitati precum pictatul sau sportul se dezvolta la fel de usor si la adolescenta, de exemplu. Chiar si adultilor le este greu sa mai gaseasca timpul necesar pentru asimilarea unei limbi straine, astfel ca perioada copilariei este cea mai prielnica pentru un astfel de hobby.

Pe langa asta, o limba straina deschide oportunitati si mai multe sanse. Fie ca vorbim de mutatul in alta tara, de joburi care necesita o alta limba straina cunoscuta sau de calatorit, o limba cunoscuta in plus nu strica niciodata. Cum romana nu este o limba vorbita decat in foarte putine locuri ale lumii, o limba straina va asigura o comunicare eficienta cu persoane din toata lumea. Traim intr-o epoca globalizata, iar copiii nostri vor trai intr-una in care granitele dintre tari vor fi din ce in ce mai diluate, asa ca vor avea nevoie de un mijloc de comunicare.

Sa nu uitam nici ca valori precum empatia fata de alte popoare ale lumii, curiozitatea spre culturi diferite sau dorinta de cunoastere a unor noi obiceiuri si traditii vor fi dezvoltate, lucru care va influenta in mod benefic si dezvoltarea armonioasa a copilului tau. Va reusi sa rezolve probleme din viata de zi cu zi mai usor, utilizand mai multe metode, deoarece limbile straine necesita o gandire abstracta. Va reusi sa se descurce mai usor si la teste si la materii care implica citit, analizat sau memorat lucruri.

Nu in ultimul rand, astazi diversitatea posibilitatilor de a invata o limba straina este foarte mare. Fie ca invatarea se realizeaza in cadrul scolii, la un afterschool, la un centru special de limbi straine sau chiar acasa, ai de unde alege! Deja engleza, franceza sau germana s-au demodat, iar astazi exista posibilitatea ca cel mic sa invete limbi exotice precum araba, chineza, japoneza sau turca. Poti gasi atat carti, cat si resurse online gratis pentru o mai buna acomodarea cu limba straina.

Your email address will not be published. Required fields are marked *