In 2017, Finlanda uimea lumea intreaga cu rezultatele unui nou studiu: tatii finlandezi petrec, zilnic, mai mult timp cu copiii scolari decat mamele lor. Promovand egalitatea dintre sexe si concendiu paternal platit, aceasta tara nordica pune accent pe necesitatea implicarii ambilor parinti in cresterea copilului. Fiind a doua tara care a acordat femeilor dreptul de a votat, Finlanda face progrese si in ceea ce priveste drepturile tatilor. Citeste mai mult “De ce tatii finlandezi stau mai mult cu copiii decat mamele?”

Meseria de parinte poate fi considerata cea mai frumoasa meserie din lume, dar si cea mai complexa si obositoare. Aduce cu siguranta cele mai mari satisfactii din viata, dar presupune si cea mai mare responsabilitate amestecata cu dragostea pentru copil.

Deoarece copilul nu vine cu instructiuni de folosire si meseria de parinte ii ia pe toti pe nepregatite, cateva sfaturi sunt bine venite.

Primul lucru pe care trebuie sa il invete proaspetii parinti este acela ca meseria de parinte nu se invata in scoli, ci se simte, la fel si instinctul matern care se va forma odata cu sarcina si venirea copilului pe lume.

O alta datorie pe care o vor avea parintii este aceea de a-i corecta greselile de comportament copilului si de a-l indruma in viata. Modul in care va fi educat se va reflecta in comportamentul lui atunci cand va fi mare, de aceea, inca de cand e mic, este bine sa i se explice atunci cand face o greseala, fara sa se ridice tonul la el. In schimb este recomandat sa i se ofere argumente si sfaturi utile.

Tot parintii vor fi cei care ii vor cultiva trasaturile de caracter copilului: respectul fata de cei din jur, prietenie, onestitate, toleranta, bunatate, altruism si multe altele. De multe ori copilul isi insuseste modelele de comportament pe care le observa la parinti, de aceea acestia trebuie sa fie constienti ca reprezinta un model pentru cel mic si sa dea dovada de un comportament demn de urmat.

Rabdarea va reprezenta de multe ori cheia succesului pentru parinti, acestia vor invata cu trecerea timpului sa fie mai rabdatori, sa lase de la ei si chiar vor ajunge sa se amuze in unele situatii in care in trecut si-ar fi pierdut cumpatul.

Chiar daca meseria de parinte poate parea foarte obositoare avand in vedere ca se practica 24 ore din 24, parintii nu trebuie sa uite de ei si de ceea ce le place sa faca, o mica escapada in care sa se rasfete putin le va incarca bateriile si le va amplifica dorul de cel mic.

Iar la final te invitam la concurs!

Impartaseste-ne intr-un comentariu la acest articol unul dintre momentele frumoase din meseria de parinte si poti castiga un super pachet oferit de Ravensburger.

Pentru ca lucrurile se invata mai usor in joaca, pentru ca jocul dezvolta personalitatea, pachetul oferit de Ravensburger este format din PUZZLE 3D GLOBUL PAMANTESC, 54 PIESE și JOC RINGO FLAMINGO. Cele doua jocuri vor incuraja comunicarea, aspect social important, vor dezvolta imaginatia, gandirea si creativitatea celor mici, fiind distractive pentru intreaga familie. Cu jocurile Ravensburger copiii se vor dezvolta imbinand invatatura si distractia.

Desemnam castigatoarea in data de 21 iunie 2017.