Compromisurile financiare pentru copii – 3 greseli pe care le faci

Compromisurile financiare pentru copii – 3 greseli pe care le faci

Cand te gandesti la nasterea unui copil, automat iei in calcul aspectul financiar pe care il presupune, cu toate compromisurile necesare cresterii lui. Inca de dinainte de a se naste, cheltui bani pentru vizite la medic si alte lucruri care ii trebuie, iar lista se mareste odata cu cresterea lui. Totusi, pentru a te asigura ca nu faci prea multe compromisuri financiare pentru copii, tine cont de cateva greseli pe care parintii au tendinta de a le face:

  1. Cumperi prea multe lucruri inutile.

In ziua de astazi consumerismul (tendința de a cumpara din ce in ce mai mult) este in floare. Daca intri intr-un magazin cu lucruri pentru copii, cu siguranta vei fi uluit de multitudinea de lucruri pe care esti incurajat sa le cumperi. Dar ai nevoie de toate astea? Cel mai probabil, nu! Alege sa cumperi odata ce observi ca ai nevoie de ele sau in perioada reducerilor.

  1. Incurajezi asteptari nerealiste

Aici vorbim in special de cadourile luate de Craciun, Paste sau ziua de nastere a copilului. Un copil de scoala generala nu are nevoie de ultimul model de telefon/tableta sau de un calculator de gaming performant, nici de alte lucruri de top.

  1. Nu iti inveti copilul despre bani!

O alta greseala pe care o fac romanii in special – educatia financiara lipseste din cultura lor generala. Incearca sa iti implici copiii in lucruri care tin de bani si sa le explici, adecvat varstei lor, mai multe concepte. De unde vin banii, pe ce trebuie dati mai intai, diferenta intre nevoi si dorinte sau metode de economisire.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *