Cum sa devii cea mai buna prietena cu fiica ta

Cum sa devii cea mai buna prietena cu fiica ta si sa depasiti orice problema se iveste in relatia voastra: e nevoie, in primul rand, de rabdare si intelepciune. Cateva sfaturi utile, in cele ce urmeaza.

Relatia dintre mama si fiica trebuie sa se bazeze pe sinceritate, iubire, grija reciproca si empatie. Legatura dintre o mama si fiica ei are niste trasaturi unice care o deosebesc de o prietenie intre doua persoane. Aceasta relatie este speciala datorita faptului ca o mama va fi intotdeuna un sprijin emotional neconditionat pentru fiica ei, avand un plus intr-o ierarhie a responsabilitatilor.

Urmand niste sfaturi utile, aceasta relatie se poate imbunatati vizibil, astfel incat usor, usor o mama sa devina cea mai buna prietena a fiicei sale.

–  Este foarte important ca o mama sa se poarte natural in relatia cu fiica ei si sa nu o sufoce cu iubire, din dorinta de a fi o mama perfecta si o prietena la fel de perfecta. Este bine ca unui copil sa i se arate afectiune si iubire, dar este la fel de important sa fie lasat sa se descurce si singura, astfel va apela mai usor la mama atunci cand va avea nevoie de un sfat sau o vorba buna intr-o problema.

–  Este recomandat ca o mama sa isi retraiasca copilaria alaturi de fiica sa, doar asa va putea adopta din comportamentul fiicei si va trai momente unice alaturi de ea.

–  Daca o mama decide sa devina cea mai buna prietena a fiicei ei, trebuie sa fie constienta ca trebuie sa renunte la tendinta de a ii da intotdeauna sfaturi si va fi nevoita sa si asculte povestile fiicei, urmand ca ulterior doar sa discute impreuna cu ea pe marginea subiectului.

–  Formand impreuna o echipa, pentru o mama va fi mai usor sa se apropie de cea mica si sa reuseasca sa o determine sa ii povesteasca toate problemele si sentimentele ei.

Este adevarat ca o mama nu va inceta niciodata sa fie mama, dar daca incearca sa fie cat mai naturala si sa ii ofere spatiu fiicei va reusi sa intemeieze o relatie cuprinzatoare, care cu timpul va deveni din ce in ce mai puternica si inchegata.

Your email address will not be published. Required fields are marked *