De ce simt parintii vostri nevoia sa controleze totul?

De-ce-simt-parintii-vostri-nevoia-sa-controleze-totul

Poate ca te-ai intrebat adesea de ce simt parintii vostri nevoia sa controleze totul, sa isi impuna parerile sau sa incerce sa influenteze viata copilului vostru. Poate ca simti ca nu ai spatiu si iti cer socoteala pentru ce faci, suparandu-se daca le incalci povetele date.

Din pacate, acest scenariu nu este deloc rar intalnit – ba chiar aproape fiecare noi dintre a simtit macar o data ca parintii incearca sa se impuna prea mult in viata adultului. Cum fiecare caz este unic, asa si motivele pentru care parintii simt aceasta nevoie difera. Totusi, cel mai adesea vorbim de o dorinta de-a parintilor de a le asigura copiilor o viata mai buna. Cu o experienta de viata mai mare, acestia se considera trecuti prin rele si bune, astfel ca pot da cele mai folositoare sfaturi pentru aproape orice situatie.

De multe ori insa, parintii nu realizeaza diferenta de generatie – ce se intampla pe vremea lor poate sa nu mai fie de actualitate azi! Caz in care trebuie sa iti impui vointa ferm, amintindu-le ca esti un adult ce poate suporta cu brio orice decizie pe care o ia. Daca crezi ca nici dupa ce iti faci intentiile clare parintii nu se opresc din a interveni in viata voastra, o distantare calculata poate fi o solutie optima.

Alteori, parintii inca nu au acceptat ca au in fata lor un adult, si nu un copil de care au avut grija atatia ani. Maturizarea este o etapa a vietii grea nu doar pentru tine, ci si pentru ei, care au nevoie de a se acomoda cu un nou statut.

Your email address will not be published. Required fields are marked *