Dependenta de a posta poze cu copiii pe retele sociale

Dependenta de a posta poze cu copiii pe retele sociale

Astazi retelele sociale sunt o parte importanta din viata, provocand dependenta, fie ca recunoastem sau nu.

Alegerea de a posta poze si informatii private pe retelele de socializare este, evident, o alegere de natura personala, dar aceasta decizie trebuie privita in contextul general al uriasei interactiuni care este social media.

Dorinta de a posta poze pe retelele de socializare se naste involuntar, dar, treptat, utilizatorii cedeaza tentatiei si se lasa dusi de val, postand din ce in ce mai des.

Acest fenomen nu le ocoleste nici pe proaspetele mamici, fiind vizible pe retelele de socializare poze incepand de la testul de sarcina pozitiv, prima ecografie, prima poza cu nou nascutul, pana la poze cu micutul in diferite ipostaze.

In cele mai multe cazuri parintii recurg la astfel de metode pentru a-si impartasi bucuria unor clipe surprinse in imagini cu persoanele cunoscute, insa acestia nu realizeaza pe moment ca in lista lor de prieteni sunt prezente si foarte multe persoane necunoscute, care, cu un simplu click, pot salva aceste imagini si le pot folosi dupa bunul lor plac.

Pentru unele persoane mania postarii pozelor va trece dupa o vreme, dar sunt si utilizatori care transforma acest hobby intr-o obsesie si ajung la a necesita ajutor din partea unor persoane specializate pentru a scapa de aceasta dependenta.

Printre motivele pentru care nu ar fi indicat ca o persoana sa posteze poze cu copilul sau pe retelele de socializare se numara: copiii atunci cand vor creste mai mari se pot simti lezati datorita faptului ca parintii lor au postat poze cu ei nud cand erau mici, orice persoana se poate folosi de aceste poze in scopuri personale, pozele, odata publicate, raman pentru totdeauna pe motoarele de cautare.

Este recomandat ca parintii sa se gandeasca foarte bine la motivele pentru care ar vrea sa posteze o poza cu copilul lor pe internet si sa constientizeze faptul ca nu au de dovedit nimic nimanui publicand aceste poze.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *