Despre sacrificiile unui parinte

A fi parinte este, probabil, una dintre cele mai nobile meserii din lume. Multe persoane sunt dispuse sa faca tot ce este posibil pentru ca micutul lui sa aiba tot ce e mai bun din lume.

            Astazi, desi ne aflam intr-o era digitalizata si plina de workaholics, multe femei si chiar si barbati renunta la serviciu in favoarea cresterii copilului. Unele persoane considera asta un sacrificiu, pe cand altii il vad ca pe o actiune fireasca si o manifestare a dragostei fata de copil. Linia dintre sacrificiu si dragoste este, insa, una fina. Care sunt cele mai des intalnite sacrificii pe care le fac pentru bunastarea copilului?

  1. Parintii renunta la iesitul in oras. Cel putin o perioada, toata atentia se focalizeaza asupra

bebelusului, iar iesirile la shopping sau mersul la bar cu baietii dispar pe un plan secund. Din cauza iesirilor rare si cercul de prieteni are de suferit, caci este greu de mentinut o relatie de prietenie cu cineva care nu intelege cum este fii in permanenta cu gandul la un copil. De obicei, parintii au tendinta de a isi petrece timpul cu alti parinti, care ii inteleg probleme si viata de zi cu zi.

  1. Concediile romantice in doi dispar si ele odata cu aparitia unui copil, fiind inlocuite cu

destinatii care sunt child friendly si, de preferat, cat mai aproape de casa, pentru a nu expune copilul la ore multe petrecute prin aeroporturi sau la mancaruri exotice care ar putea sa nu ii faca bine. Nu mai poti alege orice hotel, trebuie verificat inainte daca au si facilitati pentru cei mici, daca zona respectiva este potrivita unei familii sau, din contra, unor tineri pusi pe sotii.

  1. Starea materiala are si ea de suferit. Rasfaturile pentru sine si cadourile scumpe sunt

inlocuite cu jucarii, scutece, hainute care raman mici dupa doua purtari, activitati extrascolare sau gradinite scumpe. A creste un copil presupune multa cheltuiala, mai multa chiar decat ti-ai putea inchipui!

Si cu toate acestea, parca nimic nu este mai frumos in lume decat dragostea

neconditionata dintre un parinte si copilul lui. Dragostea pe care o oferi si pe care o primesti nu se compara cu nicio alta experienta si nici nu poate fi cumparata. Zambetul micutului tau merita fiecare banut dat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *