Exista viata dupa copii?

Exista viata dupa copii? Poate ca nu te-ai gandit la asta cand ai ramas insarcinata. Poate nici imediat ce ai nascut. Cel mic are nevoie de toata atentia ta. Toate resursele se duc spre noua ta minune. Iubirea si grija sunt bine directionate. Dar, la un moment dat, apare inevitabil o intrebare – ce ramane cu noi doi? Ne mai cunoastem doar in calitate de parinti ai unui copil sau chiar doi, nu si in calitate de sot si sotie.

Un copil poate aduce printre cele mai mari bucurii in viata, insa poate si sa schimbe o casnicie cum nici nu te astepti. Spre exemplu, poti uita nu doar de partenerul tau, ci si de tine insati. Taticul trece in plan secund odata cu nasterea bebelusului.Viata de cuplu e sub asediu odata cu aparitia copiilor. Pe langa clipele de fericire si bucurie aduse, acest micut om se va baga, incontestabil, intre cei doi parinti cand le e viata mai dulce. Printre scutecele schimbate si biberoanele curatate veti uita curand de ce inseamna intalnire, timp petrecut in doi sau iesiri romantice. Noptile nedormite din primele luni isi spun imediat cuvantul. Intimitatea este pusa la incercare. Certurile pot deveni mai frecvente

Cu ce incepem (re)castigarea intimitatii?

Cu tine! In primul rand, tu ai nevoie sa te refaci – fie ca vorbim de o baie cu spuma si sare, o evadare in oras cu prietenele, o carte citita sau achizitionarea unui produs cosmetic dorit. Lasa mustrarile de constiinta acasa si acorda-ti cateva momente doar cu tine. Redescopera-te in calitate de femeie si de mama. Si tati poate sta acasa cu cel mic cateva ore, nu trebuie sa te simti vinovata.

Ca tot vorbim de tati, ia-l de mana si roaga-l sa iesiti undeva numai voi doi. Cheama o bona, o bunica sau pe cine vrei tu si petreceti cateva ore oriunde, doar sa fiti voi amandoi! Rememorati clipele bune, prima intalnire, o excursie undeva sau orice altceva. O simpla plimbare in parc sau la cafenea de langa casa va fi suficienta sa schimbati aerul si sa va resimtiti indragostiti.

Asemenea clipelor de inceput, incearca sa-i spui un lucru frumos partenerului zilnic. O apreciere pe zi va face minuni si vei vedea ca vei primi si tu la randul tau complimente in scurt timp. Un cuvant frumos spus la momentul potrivit poate aduce mai multe bucurii decat un cadou fizic, asa ca nu ezita sa spui ce simti!

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *