Fata mea vrea sa se vopseasca, S.O.S!

Fata mea vrea sa se vopseasca, S.O.S! 

„Mama, vreau sa ma vopsesc!” – acestea pot fi cuvintele spuse de fata ta cu zambetul pe buze si entuziasm in ochi. In mintea ta, insa, este mult prea mica – iar aici varsta este subiectiva. Putem vorbi de preadolescente de 11-12 ani sau chiar de fete mai mici. 

Chiar daca ti se pare ca nu este timpul potrivit, aminteste-ti ca vopsirea parului nu indica tot timpul o maturizare fortata. Incearca mai intai sa intelegi de ce vrea sa se vopseasca – si prietenele ei o fac, starul ei favorit tocmai si-a vopsit parul sau este altceva la mijloc? Poate se intampla sa te vopsesti chiar tu si sa doreasca sa te imite.

Oricare ar fi cauzele, abtine-te de la un „nu!” categoric – chiar daca pare prea mica acum, in scurt timp va reusi sa se vopseasca singura, iar tu nu vei fi acolo sa o sprijini in privinta asta. In schimb, adopta o alta strategie pentru a te apropia de fiica ta.

Propune-i sa se vopseasca cu vopsea semi-permanenta sau spray colorant, care se duce la cateva spalari. Astfel, se va bucura ca dorinta i-a fost indeplinita, iar tu vei putea sta linistita ca esti alaturi de ea. Ajut-o in procesul de vopsire si propune-i sa nu isi coloreze tot parul odata, ci sa inceapa mai intai cu suvite sau doar varfurile. Este o intelegere benefica ambelor parti, astfel incat nu veti avea discutii in contradictoriu pe aceasta tema. Cand va mai creste va putea sa isi vopseasca parul permanent, daca realizeaza ca asta este ceea ce isi doreste. Iar daca nu – intotdeauna o pereche de maini dibace si o foarfeca pot rezolva orice „dezastru” din capul oricarei tinere.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *