Mutarea in alta tara: cum il acomodam pe cel mic?

Mutarea-in-alta-tara

Mutarea in alta tara nu este, fireste, o decizie usoara. Presupune multa analiza, sa iei in considerare toate persoanele afectate, multe calcule de ordin financiar si observarea tarii in care exista posibilitatea de a te muta. De cele mai multe ori, o astfel de alegere presupune automat si indepartarea de familie, de prieteni sau de alti cunoscuti si inceperea unor noi relatii. In calcul intra si copilul sau copiii familiei, care au nevoie de sprijin suplimentar pentru acomodarea intr-o noua tara.

Mai intai, incearca sa aduci in discutie aceasta mutare cat mai devreme, explicandu-i de ce alegerea va fi favorabila si ce presupune. Nimanui nu i-ar placea sa fie anuntat ca intr-o saptamana pleaca si se desparte de tot ce ii este familiar, iar copilul tau nu este o exceptie. Pregateste-l din timp, anunta-l daca nu poate sa isi ia toate lucrurile cu el, explica-i metodele prin care poate mentine relatia cu ceilalti membrii ai familiei sau cu prietenii lui. Internetul iti va fi cel mai mare ajutor cand vine vorba de comunicarea la distanta, asa ca apeleaza cu incredere videocall-urile disponibile!

Daca nu stie limba tarii in care va veti muta, acum este momentul sa inceapa cateva lectii. Sigur, va prinde natural cand este acolo, dar acomodarea va fi una anevoioasa daca nu stie sa dea nici macar buna ziua. Expune-l cat mai mult la limba tinta si incearca sa-l informezi despre specificul tarii respective, despre vremea in general sau tipul de educatie pe care il va primi de acum incolo. Cu cat stie mai mult la ce sa se astepte, cu atat vei avea mai putine surprize legate de eventualele probleme care s-ar putea ivi.

Nu uita sa aduci cu tine cat mai multe lucruri familiare celui mic – fie ca vorbim de jucarii, anumite haine preferate, carti sau alte lucruri de care este atasat. Nu incerca retete noi de mancare si nici nu-ti schimba brusc obiceiurile – experienta mutarii este destul de stresanta si asa!

Nu in ultimul rand, incearca sa va gasiti o rutina a voastra imediat dupa mutare. Printre mobila care trebuie pusa in alt loc si cautarea unui supermarket apropiat, gaseste un mod de a petrece timp de calitate cu copilul tau, poate o plimbare pe inserare in noul cartier o sa va ajute pe amandoi sa va acomodati mai usor. Cauta lucruri distractive de facut prin zona, verifica daca vecinii au copii de varste apropiate si cere-le parerea despre cum sa va petreceti timpul.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *