Ramanem impreuna de dragul copiilor sau nu?

Ramanem-impreuna-de-dragul-copiilor-sau-nu

Neintelegerile cu partenerul de viata si incompatibilitatile avute duc la un moment dat la o intrebare: ramanem impreuna de dragul copiilor sau nu? Ce este mai benefic pentru ei, sa aiba acasa doi parinti care nu se mai inteleg bine sau sa obisnuiasca cu ideea ca parintii se vor desparti?

Aceste intrebari nu au un raspuns clar si adevarat valabil pentru fiecare caz, de aceea trebuie sa te gandesti bine la toate posibilitatile. Indiferent de motivele pentru care nu va mai intelegeti, poti incerca sa vezi daca relatia cu partenerul se poate ameliora. Fie ca vorbim de mai multa empatie, de vizita la un consilier specializat sau la rezolvarea conflictelor dintre voi, o casnicie fericita nu se gaseste instant, ci se creeaza pe parcursul timpului.

Totusi, daca diferentele dintre voi sunt ireconciabile, divortul pare sa fie cea mai buna solutie, cu conditia sa aveti in vedere binele copilului. Custodia, la cine va ramane, orele de vizitare, cu cine va petrece sarbatorile sau vacanta, ce se intampla in cazul in care cineva se recasatoreste – toate aceste detalii trebuie discutate de dinainte.

Trebuie tinut cont si de starea copilului – pare sa sufere de pe urma nefericii parintilor? Atunci va intelege mult mai bine necesitatea separarii. Este multumit de casa in care traieste? Atunci, spre binele lui, vor trebui facute cateva concesii – de exemplu sa fiti amandoi prezenti la anumite evenimente importante pentru el.

De asemenea, trebuie sa i se explice si faptul ca divortul parintilor nu este vina lui. Parintii vor continua sa il iubeasca si vor face totul spre binele lui, indiferent de natura neintelegerilor pe care le poarta unul cu celalalt.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *