Relatia dintre frati

Relatia dintre frati poate fi de multe ori dificila din cauza preocuparilor diferite, a diferentei de varsta sau a faptului ca traiesc intr-o competitie continua.

Dinamica dintre frati poate fi plina de suisuri si coborasuri, asemanatoare unei furtuni: daca sunt apropiati de varsta se pot certa de la jucarii, cine are cea mai mare si frumoasa camera, sau din dorinta ca fiecare dintre ei sa fie cel mai iubit. Aceste conflicte se resimt foarte bine in intreaga familie, de aceea este bine ca parintii sa fie foarte atenti la relatia dintre copii si, in cazul in care observa anumite conflicte sa incerce sa le remedieze pana nu e prea tarziu.

Parintii au un rol important in formarea personalitatii copiilor, ei sunt cei care ii pot influenta pe copii sa devina mai apropiati si sa se respecte reciproc.

Pentru a-i determina pe copii sa ajunga la un numitor comun, se recomanda ca parintii sa evite reprosurile si comparatiile care nu vor face altceva decat sa creasca rivalitatea si invidia dintre cei mici. Atunci cand are loc o disputa, parintii trebuie sa faca un efort ascultandu-le opinia fiecaruia in parte si afland cine este de vina. Pedepsirea amandurora nu va rezolva nimic, de asemenea trebuie descurajat din start orice comportament violent, fizic sau verbal.

Unele studii recent realizate in Statele Unite ale Americii arata ca exista consecinte serioase in urma favoritismului maternal oferit in copilarie: ajunsi la maturitate, fratii nu ezita sa se certe pe aceasta tema, tensiune reflectata in starea lor de sanatate si in predispozitia spre depresie.

Asadar relatia dintre frati apropiata inca din copilarie ii va determina ca, odata cu trecerea timpului, sa devina si mai apropiati, impartasind amintiri si noi experiente.

Your email address will not be published. Required fields are marked *