Rolul bunicilor in cresterea copiilor

Rolul-bunicilor-in-cresterea-copiilor

Rolul bunicilor in cresterea copiilor: bunicii reprezinta o parte importanta pentru cresterea copiilor, fara de care viata ar fi mai dificila. Nu degeaba la romani se spune „cine n-are batrani sa-si cumpere”. Deseori, bunicii vin cu intelepciunea anilor si pot sfatui parintii in cazul in care au dileme, intrebari sau se afla la rascruce de drumuri.

Mai mult, bunicii reprezinta de multe ori un babysitter de la sine inteles, care are grija de copil cand parintii sunt la serviciu. Il pot lua sau duce la scoala sau superviza la invatat, facut teme sau il sustin la activitati extrascolare. Bunicii pot fi si mediatori in conflictele dintre parinti si copii, aducand o perspectiva nepartinitoare si obiectiva.

Vizitele la bunici sunt deseori un prilej de bucurie pentru copii, deoarece stiu ca ii asteapta ceva bun, un mic rasfat sau doar cateva momente in care parintii nu mai stau cu ochii pe ei. Deseori, copiii sunt rasfatati sau recompensati cu dulciuri, iar comportamentul obraznic este iertat de bunicii ingaduitori. Sprijinul emotional este de necontestat, fiind unul dintre cele mai apreciate lucruri la bunici. Astfel, ajuns adult, un om se va gandi cu drag la perioada copilariei in care toate lucrurile erau mai usoare si mai frumoase.

Totusi, exista cazuri in care bunicii interfereaza prea mult in viata propriilor copii si a nepotilor, influenta lor fiind una mai degraba negativa. Fie ca bunicii au un stil de parenting diferit, fie ca se bazeaza pe principii cu care copilul nu este invatat, fie nu sunt ei insisi doritori de a interveni in familia generatilor mai mici, exista cauze si cauze pentru care bunicii nu doresc sa se implice in treburile familiei. De aceea, o comunicare eficienta intre bunici si parinti va duce la maximizarea relatiilor dintre ei, iar toata lumea va avea de beneficiat de pe urma acestui lucru.

Your email address will not be published. Required fields are marked *